Politiet rykket ut med store ressurser til Vestli. Kriminalteknikere var mandag ettermiddag på plass ved åstedet.

Mann erklært død etter å ha blitt funnet skadd i leilighet på Vestli – mann i 40-årene pågrepet

En mann i 40-årene ble pågrepet etter at en mann ble funnet kritisk skadd i en leilighet på Vestli. Den skadde ble senere erklært død. Kriminalteknikere jobber på stedet.

Publisert

– En mann er pågrepet og siktet, men foreløpig har vi ikke kommet noe lenger med etterforskningen med tanke på motiv eller annet, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt til VårtOslos utsendte på stedet mandag ettermiddag.

Saken etterforskes som drap. Politiets operasjonssentral opplyser at politiet vil jobbe videre med teknisk og taktisk etterforskning, hvilket innebærer avhør av vitner og siktede.

Meldt om bråk

Det var klokken 12.51 meldte politiet at de var på plass i den aktuelle leiligheten på Vestli der en person var kritisk skadet. 

De jobbet da med å avklare skadegrad samt få oversikt over hva som har skjedd på stedet etter å ha rykket ut til melding om bråk fra en bolig klokken 12.30.

Politiet hadde da kontroll på flere personer som var til stede.

Erklært død

– Personen med skader er kritisk skadet. Vi jobber med livreddende førstehjelp på stedet, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes til pressen klokken 12.51.

Minutter senere kom meldingen om at den skadde personen var erklært død.

Pågrepet på stedet

Klokken 13.06 meldte politiet at en person var pågrepet på stedet og ble kjørt inn for ytterligere undersøkelser.

– Vi har så langt pågrepet en mann i 40-årene som knytter seg til handlingen, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes til pressen. 

Videre ble det meldt at hendelsen hadde skjedd innendørs.

Flere politibiler står i området der ugjerningen skjedde på Vestli.

Kriminalteknikere i gang

Politiet vil på nåværende tidspunkt ikke gå nærmere inn på hva slags skader den avdøde har eller hvorvidt det er tatt beslag på stedet, men innsatsleder Tore Barstad uttalte følgende til NTB:

– Personen var blodig og ble ansett som livstruende skadd. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men det lyktes dessverre ikke å redde ham. Vi har kontroll på en gjenstand som vi tror kan settes i forbindelse med saken. 

Like etter klokken 14.00 opplyste operasjonssentralen at kriminalteknikere var i gang med åstedsundersøkelser.

Mulig bofellesskap

Politiet antar at hendelsen har funnet sted i en type bofellesskap og utelukker ikke at det også har vært andre personer til stede, ifølge NTB.

– I den oversikten vi har per nå, er det to vitner i tillegg til avdøde og siktede. Men det er flere personer registrert på adressen. Vi prøver nå å komme i kontakt med dem for å få avklart om de har vært til stede tidligere i dag. Og i så fall om de har noe kjennskap til de involverte i saken, sier Barstad.

Trenger tolkehjelp

Den pågrepne mannen som er siktet i saken, er ikke tidligere kjent for politiet, som opplyser til NTB at de har behov for tolkehjelp for å få gjennomført avhør av alle de involverte.

– Vi har forsøkt å gjennomføre noen provisoriske avhør gjennom Google Translate. Det er ikke holdbart, men gir oss et lite innblikk i hva de kan ha sett før vi har tolk på plass, sier innsatslederen som ikke ønsker å gå ut med hvilken nasjonalitet det er snakk om ennå.

Den drapssiktede mannen avhøres mandag kveld.

Powered by Labrador CMS