Konfirmasjon, Rådhuset, familie
I 2022 ble 1753 15-åringer konfirmert humanistisk i Oslo. Det er over fire ganger som mange som i 1980, og 20 prosent flere enn året før. I samme periode er antallet som konfirmerer seg i Den norske kirke halvert.

Humanistisk konfirmasjon større enn konfirmasjon i Kirken i Oslo

Enda flere velger humanistisk konfirmasjon. — At vi er størst i hovedstaden speiler en tydelig samfunnsutvikling, sier generalsekretæren.

Publisert

I 2022 konfirmerte 27 prosent av Oslos 15-åringer seg humanistisk.

— Dette er fortsettelsen på en tendens vi har sett lenge, sier Trond Enger, generalsekretær i Humanetisk forbund.

Enger sier de ikke driver med aktiv markedsføring, men at de kontinuerlig jobber for å gjøre tilbudet tilgjengelig med god informasjon og å gjøre kursene relevante for 14-åringene.

De siste tiårene har stadig flere Oslo-ungdommer valgt humanistisk konfirmasjon. I 2022 er tallet 1753 15-åringer, over fire ganger som mange som i 1980, og 20 prosent flere enn året før. I samme periode er antallet som konfirmerer seg i Den norske kirke, halvert.

I 2022 var det 27 prosent av 15-åringene i Oslo som valgte humanistisk konfirmasjon. Tallene for Den norske kirke er 23 prosent.

Antall som konfirmere seg i humanetisk forbund i forhold til i det norske kirke
Illustrasjonen viser utviklingen av antall konfirmanter i Humanetisk forbund versus Kirken de siste 40 årene.

— I det humanistiske konfirmasjonskurset gis ungdom en mulighet til å reflektere over egne verdier og hva de står for. Vårt mål er at våre konfirmanter sitter igjen med en verktøykasse som hjelper dem til å ta gode, bevisste og etiske valg i livet sitt, forklarer Enger.

De begynte med 34 konfirmanter i Oslo i 1951.

— At vi 70 år senere er størst i hovedstaden speiler en tydelig samfunnsutvikling og skaper et større samfunnsansvar for Human-Etisk Forbund i fremover, sier generalsekretæren.

Powered by Labrador CMS