Palestinakomiteen demonstrerte på Karl Johan i forrige uke. Nå skal politiet i Oslo styrkes i lys av krigen i Midtøsten.
Palestinakomiteen demonstrerte på Karl Johan i forrige uke. Nå skal politiet i Oslo styrkes i lys av krigen i Midtøsten.

Politiet i Møre og Romsdal bedt om å avgi ansatte til Oslo

Krigen i Midtøsten gjør at politiet legger planer om å flytte mannskap fra andre politidistrikt til Oslo.

Publisert

Fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet bekrefter planene om å styrke Oslo-politiet overfor Sunnmørsposten.

– Politiet følger utviklingen i Midtøsten tett og vurderer fortløpende hvordan situasjonen kan påvirke oss her hjemme. En del av dette handler om å være forberedt på at situasjonen kan utvikle seg i en retning som får konsekvenser for politiets oppgaver og prioriteringer, sier Schjelderup.

Avisen skriver at de er kjent med at politiet i Møre og Romsdal er bedt om å legge planer for å avgi innsatspersonell til Oslo-politiet.

Oslo-bistand

– Politidirektoratet har bedt politidistriktene forberede seg på å kunne avgi personell dersom det oppstår behov for bistand. I første omgang gjelder dette bistand til hovedstaden, men tilsvarende planverk kan på et senere tidspunkt bli aktuelt å ta i bruk andre steder i landet, fortsetter Schjelderup.

Schjelderup vil ikke si noe om hvor mange stillinger det er snakk om å forsterke Oslo-politiet med. Heller ikke hvor lenge det er snakk om.

– Politiets rolle

– Politiet er kjent med at det skal markeres mer de neste dagene, og vi forventer både flere propalestinske og proisraelske markeringer, sa operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til VårtOslo etter en demonstrasjon til støtte for Palestina onsdag i forrige uke. 

– Politiets rolle er å sørge for at ytringsfriheten blir ivaretatt samt opprettholde ro og orden og hindre voldshendelser og annen kriminalitet, som skadeverk for eksempel – slik det er ved alle denne typen markeringer, fortsatte han.

Senest fredag kveld var det Palestina-demonstrasjon som beveget seg fra Eidsvolls plass til Parkveien. Gjennomføringen skjedde, ifølge politiet, uten uønskede hendelser.

Ny demonstrasjon lørdag

Lørdag arrangerer Amnesty International Norge, Leger Uten Grenser, Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Den norske kirke, LO og Norsk Folkehjelp felles markering på Eidsvoll plass foran Stortinget under tittelen «Stopp drapene på sivile!»

«Konflikten i Israel/Gaza har allerede krevd tusenvis av menneskeliv. Vi krever at volden må ta slutt og folkeretten respekteres», oppsummerer arrangørene selv i beskrivelsen av arrangementet der de ber publikum møte opp foran Stortinget.

I skrivende stund har 3200 mennesker meldt sin interesse for dette arrangementet.

Powered by Labrador CMS