Vålerengas Henrik Bjørdal under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility Arena.

Stengel matchvinner mot gamleklubben – VIF med fryktelig hjemmestatistikk

Strømgodset vant 1-0 over Vålerenga og påførte VIF nok et tap på hjemmebane i Eliteserien. Oslo-klubben har tapt fire av fem kamper på eget kunstgress i år.

Herman Stengel fikk muligheten fra straffemerket etter 68 minutter og gjorde ingen feil. Den tidligere VIF-spilleren sendte Magnus Sjøeng feil vei og satte ballen i det andre hjørnet.

– Vi har fått en fryktelig start poengmessig og ikke levert veldig gode prestasjoner heller, så dette var viktig, sa Stengel til TV 2 etter kampen.

– Det var helt fantastisk og deilig å ha litt med marginer med oss, sa Strømsgodset-kaptein Gustav Valsvik etter kampen.

Strømsgodset tok seg opp til 12.-plass med 11 poeng. Vålerenga ligger rett bak på 13.-plass med ett poeng mindre.

– Vi trengte tre poeng i dag, og vi trenger alle poengene vi kan få, fortsatte Stengel.

Avgjorde på straffe

Straffesparket kom etter at Henrik Bjørdal rev Valsvik ned ved 5-meteren.

– Det var masse kriging inne i feltet. Jeg vet ikke om det var riktig, men jeg føler at jeg går etter ballen og blir holdt, sa Valsvik om straffesituasjonen.

Før målet var det VIF som skapte mest uten at de klarte å omsette sjansene i mål. Odin Thiago Holm testet skuddfoten fra distanse før hvilen, men avslutningen gikk via stolpen og ut.

Annulert mål

Fem minutter etter hvilen sendte innbytter Petter Strand et skudd i nettmaskene, men målet ble annullert for offside på Daniel Håkans.

Vålerenga hadde tatt bare tre poeng på fire hjemmekamper før søndagens oppgjør. Oslo-laget møtte et Strømsgodset-lag som hadde til gode å vinne på bortebane i serien denne sesongen. Det gjorde Drammen-laget noe med og gikk seirende ut.

Strømsgodset får besøk av serieleder Bodø/Glimt neste runde, mens Vålerenga har fått omberammet sin kamp i neste runde.