Da fjorårets Oslo Pride Parade gikk fra Grønland til Spikersuppa, deltok 40.000 i selve toget mens omlag 250.000 omkranset løypa.
Da fjorårets Oslo Pride Parade gikk fra Grønland til Spikersuppa, deltok 40.000 i selve toget mens omlag 250.000 omkranset løypa.

Oslo Pride: — Vi er klare for en viktig og etterlengtet markering i morgen

Oslo Prides frivillige har stått på dag og natt i to uker, og nå er dagen snart her. — Vi skal gå i fellesskap og vise at kjærlighet vinner. Vi er klare for en viktig og etterlengtet markering i morgen, forteller leder for Oslo Pride Dan Bjørke.

Publisert

Terroren natt til 25. juni der to ble drept og flere skadet førte til at Oslo Pride sin parade ble avlyst.

I etterkant av avlysningen har mange etterlyst en ny markering. De siste ukene har Oslo Prides frivillige stått iherdig på, og er nå klare for morgendagens regnbuetog og solidaritetsmarkering.

—Vi skal vise at kjærligheten vinner, og at vi skal ha et samfunn der alle skal kunne være den de er og elske den de elsker. Vi vet det er en del som synes det vil være vanskelig å gå i toget i morgen, de skal vite at vi går for dem, forteller leder for Oslo Pride, Dan Bjørke, i en pressemelding.

Oversiktelig situasjon

Sammenlignet med den uoversiktelige situasjonen rett etter terrorangrepet i juni har Oslo Pride nå hatt bedre tid på å planlegge og tilrettelegge arrangementet i tett dialog med politiet og andre samarbeidsaktører.

— Vi er veldig trygge på at politiet gjør sitt aller ytterste for at dette skal bli en trygg markering for deltakere, tilskuere og Oslos befolkning for øvrig, forteller Bjørke.

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.
Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.

Politiet er til stede med uniformert og sivilt mannskap for å sikre gjennomføring av arrangementet. Ressurser og tiltak er i henhold til det nåværende og uendrede trusselnivået.

Praktisk informasjon

  • Regnbuetoget:

Oppmøtested: Bunnen av Kongens gate, dvs sjøsiden. Det er sperringer øverst i gaten.

Oppmøtetid: fra klokken 11:00

Avmarsj klokken 13:00

Rute: Fra Kongens gate, via Rosenkrantz gate, Rådhusplassen, Kontraskjæret. Ruten er trinnløs. Se vedlagt kart.

  • Solidaritetsmarkering på Kontraskjæret:

Åpent fra kl. 14:00

Start program kl. 15:00

Gartis adgang, ingen aldersgrense

Røde Kors er tilstede på begge sider av Kontraskjæret

Det vil være uniformert og sivilt kledd politi tilstede

Oslo kommune har oppbemannet sin krisetelefon og fysiske tilbud

Oversikt over artister finner du her.

Powered by Labrador CMS