Både politi og et titalls brannfolk var på plass for å slukke brannen i trafostasjonen i Akersbakken på St. Hanshaugen. Foto: Christina Hantho

Brann i trafostasjon på St. Hanshaugen gjør at folk i området mister strømmen i hele dag

«Brenner fra en høyspent trafo. Hafslund er på vei til stedet. Skal ikke være snakk om spredningsfare til nærliggende bygninger». Det var meldingen fra Oslopolitiet.

VårtOslo erfarer at den aktuelle trafokiosken ligger i Akersbakken på St. Hanshaugen, rett over gata for Kirkelig fellesråd og gravferdsetaten.

– Brannen i trafoen er nå slukket. Vi sendte to biler og ti menn. Brannen er ikke så kritisk, sier innsatsleder for brann- og redningsetaten på stedet, Robert Corell. Han forteller også at det sto over 300 liter olje der inne og at trafostasjonen var fylt med svært giftig røyk.

Innsatsleder Robert Corell, i brann og redningsetaten, forteller om svært giftig røyk fra trafostasjonen. Foto: Christina Hantho

Trafostasjonen er totalhavarert

For å få slukket brannen, måtte Hafslund kutte strømmen til trafoen, ifølge kommunikasjonssjef i Hafslund Nett, Morten Schau.

– Vi ble varslet kl 10.15 om brann i en trafostasjon i krysset Akersbakken og Bergstien. Trafostasjonen er totalhavarert, og alt utstyret i den er ødelagt. Brannen betyr at folk som bor i området ved Akersbakken og Bergstien vil miste strømmen fra nå av og til i kveld, sier Schau.

Til høyre i bildet er den utbrendte trafokiosken. På plass er også Hafslund. Foto: Christina Hantho

Strøm tilbake i kveld

Trafostasjonen var satt opp som en provisorisk løsning og ga strøm både til nabolaget og til en byggeplass like ved. Årsaken til brannen, kjenner ikke Schau til. – Det kan ha skyldtes en overbelastning eller rotter og mus som har gnaget over kabelen, oppgir han.

Hafslund vurderer nå om de skal sette opp et midlertidig aggregat eller en ny transformatorkiosk på stedet.

Kundene i området som mister strømmen, blir varslet på SMS. Mest sannsynlig er strømmen tilbake ut på kvelden, ifølge Hafslund.

Powered by Labrador CMS