Kulturbyråd Rina Mariann Hansen kunne onsdag legge nes grunnstenen til den nye Vega Scene i Hausmanns gate. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

— Grunnsteinsnedleggelse på nye Vega scene. — Kinoens død er overdrevet

Publisert

Om ett år står Vega scene klar. — Det har vært mange søvnløse netter og mye arbeid. Snart er vi i mål.

Om vel et år står det nye kulturbygget klart i Hausmanns gate. Her skal teater og film dele lokaler. Onsdag formiddag kunne byråd for idrett, kultur og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), legge ned grunnsteinen i det nye bygget.

— Denne dagen er en milepæl for kulturlivet her i byen. Det er både spennende og gledelig at Vega vil tilby både film og teater i samme hus, sier hun.

Svært fornøyd leder

Daglig leder ved Vega Scene, Unnur Sande, var svært fornøyd onsdag formiddag. Endelig kunne man legge ned grunnstenen til hennes hjertebarn.

— Det har vært mange søvnløse netter og mye arbeid med dette prosjektet. Nå er det endelig godt å kunne si at vi snart er i mål, smiler hun.

Vega Scene slik den vil se ut om vel et år. Illustrasjon: Asplan Viak

Nå håper hun på et godt samarbeid med naboene i Hausmannskvartalet for å utvikle både Vega Scene og kulturtilbudet i strøket ytterligere.

— Uten Hausmania hadde det ikke vært noe Vega Scene. Nå håper jeg vi sammen kan jobbe for å utvikle kulturlivet i kvartalet og strøket rundt i årene framover, sier Sande.

— Filmen lever fortsatt

Onsdagens grunnsteinsnedleggelse var siste skritt i en lang prosess mot en drøm om en felles scene for film og teater. Spesielt interessant er prosjektet da mange lenge har varslet kinoens død.

— Først var det videokassettene. Så var det digitale medier og streaming som veldig mange mente skulle bli kinoens endelikt. Det er godt å stå her i dag og se at kinoen fortsatt lever og at folk her i byen nå får et nytt og spennende kinotilbud, sier filmregissør Joachim Trier.

Filmregissør Joachim Trier gleder seg til åpningen av Vega Scene. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Trier var en av flere kulturpersonligheter som hadde funnet veien til grunnsteinsnedleggelsen. Han mener kinoen har overlevd og gir publikum en helt spesiell opplevelse.

— Det skjer noe magisk når man sitter i en kinosal. Du får en helt annen nærhet og en helt annen opplevelse enn hva du får når du ser en film hjemme i stua. I tillegg er det dette å komme seg ut og se film sammen med andre. Det er veldig positivt at vi nå får et nytt kinotilbud her i byen, understreker han.

Powered by Labrador CMS