Politiet sperret av området på Grønland der 17-åringen skal ha plassert splintbomben 8.april 2017. Foto: Mads Wam Schneider

En pågrepet etter funn av bombelignende gjenstand på Grønland

Publisert

Politiet i Oslo har pågrepet en person etter at det sent lørdag kveld ble funnet en bombelignende gjenstand på Grønland i Oslo. Gjenstanden ble senere sprengt av politiets bombeeksperter.

SISTE NYTT: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har søndag formiddag, ifølge VG, siktet en ung mann av utenlandsk opprinnelse etter funnet av av den bombelignende gjenstanden lørdag kveld. Politiet skal ha kjennskap til mannen fra sitt forebyggende arbeid hvor han skal være kjent for å ha uttrykt sin støtte til terrorgruppen IS.

— Jeg kan bekrefte at en person er pågrepet og tatt inn til avhør, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Marita Aune.

Bombegruppa sprengte gjenstanden

Det var ved 2230-tiden lørdag kveld politiet i Oslo fikk melding om en mistenkelig gjenstand som var plassert under broa ved Grønland T-banestasjon. Politiet sperret etter funnet av en større del av sentrale Grønland i påvente av å få undersøkt gjenstanden nærmere. Gjenstanden, som rundt to timer senere ble sprengt av politiets bombegruppe, var på rundt 30x30 centimeter.

Gjenstanden som ble funnet utgjorde ingen fare for folk i nærheten, sier innsatsleder Svein Arild Jørundland til NRK.

Han understreker samtidig at det er for tidlig å si noe om gjenstanden som ble funnet inneholdt sprengstoff.

Rask pågripelse

Personen, som ble mistenkes for å stå bak plasseringen av gjenstanden under brua, ble raskt pågrepet av en politipatrulje som kom kjørende forbi funnstedet.

— Den bombelignende gjenstanden ble funnet i forbindelse med at en person ble stoppet på gata. En patrulje kom over en kar de fattet interesse for. I forbindelse med dette fant vi en eske med mistenkelig innhold, sier Jørundland.

PST overtar etterforskningen

I løpet av natten har det blitt klar at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) overtar etterforskningen av hendelsen fra Oslo politidistrikt. Ifølge informasjonssjef Martin Berensen skyldes overtagelsen at det ut i fra sakens omstendigheter nå var hensiktsmessig at sikkerhetstjenesten overtar etterforskningen.

Han ønsker på dette tidspunkt ikke å gi nærmere kommentarer til saken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS