Sett fra sidelinja

Storscorer Robin Olsen Syversen er ute med kragebensbrudd etter ei horribel tackling i vantet imot MS.
Storscorer Robin Olsen Syversen er ute med kragebensbrudd etter ei horribel tackling i vantet imot MS.

Grüner ishockey med bortepoeng og lovende nysigneringer

Målet for denne sesongen for Grüner ishockey er veldig enkelt, men mer enn krevende nok, å havne foran Narvik.

Publisert

Status etter de tre første kampene i Fjordkraft-ligaen kan oppsummeres slik:

1. Vi holder MS til ekstraomganger og tar poeng.

2. Vi mister Robin Olsen Syversen i to-tre måneder etter samme kamp.

3. Vi scorer det første målet på nye Jordal amfi.

Direkte nedrykk

Ishockeyforbundet har innført direkte nedrykk fra Fjordkraft-ligaen til 1. divisjon denne sesongen. Dersom seriespillet skulle havarere som en følge av pandemien før sesongen er over, går lag nummer 10 rett ned uten kvalifisering som tidligere år. Hardt, men det er nå sånn det blir i år.

Lover derfor sesongåpninga godt for Grüner? Det har vel gått så bra som vi på forhånd kunne håpe på.

0-4 mot Sparta i sesongåpninga er det egentlig bare å glemme fortest mulig. Resultatet taler for seg, men sånn har det vært på bortebane så langt.

Første bortepoeng

Bruduljen av et derby på Manglerud ga oss faktisk det første bortepoenget vårt i eliteserien sida returen til øverste nivå i fjor. Vi får bare håpe det teller for noe. MS har tross alt styrket seg kraftig det siste året og kan fort bli det laget som kommer til å klatre mest på tabellen i år. To ganger hentet vi inn et tomålsforsprang, bare for å ryke på en tvilsom 2-minutter i spilleforlengelsen. Bittert.

Grüner under en kamp fra i fjor mot MS.
Grüner under en kamp fra i fjor mot MS.

Mot Vålerenga biter vi fra oss og får det første målet i den nye hallen, selv om det ikke hjalp oss hele veien.

Vi får mål, og det vil vi trenge framover. Skal vi ha realistiske sjanser til å unngå nedrykk før sesongen er over, må vi tukte Narvik, Fredrikstad Stjernen og gjerne sanke litt poeng fra Lillehammer og Frisk Asker i tillegg.

Lovende signeringer

Samtidig får vi lite hjelp på veien.

Robin Olsen Syversen er ute med kragebensbrudd etter ei horribel tackling i vantet imot MS, og dermed er årets gullhjelmkandidat fort ute resten av 2020. Å starte sesongen med seks strake bortekamper er heller ikke videre optimalt med tanke på bortestatistikken vår. Til gjengjeld får vi håpet at laget er varme i trøya til første hjemmekamp, mot nettopp Narvik.

Langt mer oppløftende er signeringene av Carl Axel Wassenius og Christoffer Larssen Berger, som har åpnet scoringskontoene, og at Joachim Sommer Nielsen har begynt poengsankinga.

Det kan de sistnevnte svært gjerne få fortsette med, nå som første bortekamp denne uka blir i Fredrikstad. Stjernen er tøffe å møte for alle, men heldigvis er de også et lag som kan snuble mot absolutt alle. Det passer oss godt.

Powered by Labrador CMS