Slik ser en ikke særlig rullestolvennlig fotgjengerovergang ut ved Gimle. Foto: Camilla Wilhelmsen

– Mye gjenstår før bydel Frogner kan kalle seg universelt utformet

Jeg anbefaler bydel Frogners administrasjon å ta seg en tur sammen med en rullestolbruker og se hva som må utbedres og hvordan fremkommeligheten er i dag.

Publisert

Bydel Frogner hadde 9. mai annonseplass i VårtOslo til en egenprodusert artikkel om at Oslo hadde vunnet en internasjonal pris for universell utforming.

Et eksempel som nevnes er å gjøre inngangspartiet til forretninger trinnløse. Det er et godt tiltak som kan medvirke til at også bevegelseshemmede kan komme seg inn i forretningene.

Hullete, skjeve og dumpete fortau

Men det aller viktigste i et nærmiljø er å kunne bevege seg trygt på fortau og over fotgjengeroverganger. Er ikke dette mulig, så hjelper det lite om en trapp er utbedret.

Mange fortau på Frogner er både hullete, skjeve og dumpete, og nivå fra fortau til fotgjengerovergang er ofte slik at det ikke er mulig å komme frem med elektrisk rullestol.

Ta en tur med en rullestolbruker

Jeg har ikke tall på de ganger jeg har måttet ta en annen vei eller ikke kommet frem til målet med den jeg har med, på grunn av fortau og gater som ikke er fremkommelige for andre enn de av oss som er så heldige å kunne gå stødig på to ben.

Jeg anbefaler bydel Frogners administrasjon å ta seg en tur sammen med en rullestolbruker og se hva som må utbedres og hvordan fremkommeligheten er i dag. Det er nemlig mye som gjenstår i bydelen for å gjøre den god å bevege seg i for oss alle.

Powered by Labrador CMS