Stovner bad blir et moderne bydelsbad som vil gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek. Dette er en foreløpig arbeidsskisse av prosjektet.

Til neste år starter byggingen av Stovner bydelsbad. Slik blir badet, se tegningene

Det nye badet blir på 25 meter, får stupeanlegg og barnebasseng. – Dette er et svært etterlengtet badeanlegg i Oslo som vi gleder oss til å begynne å bygge.

Publisert

Stovner bad vil gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek. Det nye badeanlegget skal blant annet romme et 25 meters svømmebasseng, varmtvannsbasseng, familiebasseng med stupefasiliteter og barnebasseng. I tillegg skal det inneholde styrketreningsrom, vannsklie, boblebad, varmkulp og kaldkulp.

Badet, som skal ligge i Aasta Hansteens vei på Stovner, blir dimensjonert for et årlig besøk på 250 000, og skal ha en samtidig kapasitet på 600 besøkende.

– Dette er et svært etterlengtet badeanlegg i Oslo som vi gleder oss til å begynne å bygge, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg, i en pressemelding.

Badet, som skal ligge i Aasta Hansteens vei på Stovner og skal kunne ta imot 600 besøkende samtidig.

Fossilfri anleggsplass

Kontrakten skal utføres i samspill mellom kommunale Oslobygg og NCC. Samspillsfasen mellom byggherre og entreprenør begynner i mai, og vil pågå ut året.

– NCC har gode erfaringer med gjennomføring av badeanleggsprosjekter med tilsvarende kompleksitet og størrelse, og vi ser frem til et godt samarbeid, sier direktør Grimsby.

Prosjektet har høye miljøambisjoner og stiller blant annet krav om fossilfri anleggsplass, samt krav om fossilfri transport av masser og avfall til og fra byggeplass.

Bassenget blir på 25 meter og skal stå klart om tre år.

Byggearbeidene starter opp tidlig i 2023, og det nye moderne badeanlegget er planlagt å stå ferdig sommeren 2025.

Powered by Labrador CMS