I disse lokalene tett på både Karl Johan og Stortorvet skal Ikeas nye Oslo-satsing ligge.

Storkjeden avslører satsing midt på Karl Johan: – Første i Norge

Ikea røper tirsdag at de inntar paradegaten i hovedstaden i løpet av våren.

Publisert

«Det er med stor glede vi annonserer det neste steget i vår Oslo-satsing. I løpet av våren 2024 åpner vi Ikea Karl Johan – en sentrumsbutikk med adresse Stortorvet 7 – midt på Karl Johan», melder Ikea Norge i en pressemelding.

Den svenske møbelgiganten skal her bre seg over i overkant av tusen kvadratmeter, fordelt på to etasjer, og lover et stort utvalg av hjeminnredningsprodukter, rom for inspirasjon, planlegging og bestilling med Oslo-borgernes behov i fokus.

I lokalene til høyre i bildet, med adresse Stortorvet 7, satser Ikea stort til våren, tett på Karl Johan.

Hjørnelokalene Ikea inntar ligger tett på dagens plassering av den tradisjonsrike puben The Scotsman, som på nyåret flytter inn i andre lokaler på Karl Johan

I andre enden av bygget med adresse Stortorvet 7 skal det bli matbar.

I lokalene i den andre enden av bygget, skal det komme et matbarkonsept Reitan Retail står bak. Stortorvet Matbar skulle ha åpnet i sommer, men ble utsatt og skal etter planen åpne på nyåret

Ikeas satsing, som også har adresse Stortorvet 7, skal også romme et mat- og kaffetilbud i kjent Ikea-stil.

Bakgrunn for Ikeas sentrumssatsing er et ønske om å være mer tilgjengelige for Oslo-folk ved å komme tettere på dem der de bor, jobber og lever, ifølge kjeden selv. 

– Unik Ikea-destinasjon

– Dette blir en unik Ikea-destinasjon, og den første sentrumsbutikken i Norge. Vi har allerede flere planleggings- og bestillingspunkter på begge sider av Oslofjorden samt to varehus – nå gleder vi oss til å møte nye og eksisterende kunder midt i Oslo-gryta, uttaler administrerende direktør i Ikea Norge, Carl Aaby.

Planleggings- og bestillingstjenestene som Ikea i dag tilbyr i Akersgaten flyttes til Ikea Karl Johan, der de lover kundene personlig service fra egne hjemredningseksperter og mulighet til å «se, ta og føle på Ikea-sortimentet».

– Ikea Karl Johan blir et fantastisk supplement til våre eksisterende varehus på Furuset og Slependen og det nye planleggings- og bestillingspunktet vårt på Majorstuen. Vi kommer til nok et kollektivt knutepunkt med yrende liv og vi blir mer tilgjengelige i Oslo enn noen gang, legger han til.

Ikea satser sentrumsnært i Oslo. Her ved det nye planleggings- og bestillingspunktet på Majorstuen.

Nedleggelse og ny åpning

Torsdag denne uken åpner Ikeas nye planleggings- og bestillingspunkt i Vinkelgården på Majorstuen. 

Ikeas satsing i sentrumsnære strøk kommer i kjølvannet av at Ikea-bussen ble lagt ned i høst.

«Kundenes handlemønster og forventninger er i endring – særlig i storbyer som Oslo. Færre bruker bil, flere bor alene på mindre plass, netthandelen øker og man forventer rask, riktig og rimelig levering. Dette gjør at også Ikea endrer seg for å møte kundenes forventninger», påpeker kjeden selv i pressemeldingen og utdyper:

Ikea åpner nytt planleggings- og bestillingspunkt i Vinkelgården på Majorstuen denne uken.

«De tradisjonelle varehusene vil selvsagt utvikles og leve videre, men de skal suppleres med nye butikkonsepter og nye måter å møte Ikea på der vi kan tilby det vi alltid har gjort; kvalitetsprodukter og løsninger til fornuftige priser».

Powered by Labrador CMS