Daglig leder for The Scotsman, Joakim Noreng, er glad for at sportspuben fortsatt skal være å finne i Oslo hovedgate, om en på nytt sted på Karl Johans gate, fra neste år av.
Daglig leder for The Scotsman, Joakim Noreng, er glad for at sportspuben fortsatt skal være å finne i Oslo hovedgate, om en på nytt sted på Karl Johans gate, fra neste år av.

Bekrefter ny plassering på Karl Johan og lover pangavslutning: – Vi går ut med et brak

Leiekontrakten på Karl Johans går ut ved nyttår, men i løpet av første kvartal i 2024 gjenoppstår The Scotsman på et annet sted i Oslos hovedgate, bekrefter daglig leder.

Publisert

Det ble tidligere denne uken kjent at fremtiden for sportspuben som i nesten femti år har hatt tilhold i Karl Johans gate 17 var uviss som følge av at leiekontrakten til Resthon AS, som tilhører Olav Thon Gruppen og driver The Scotsman, utgår ved årsskiftet.

Uvissheten rundt Oslo-pubens fremtid har skapt bredt engasjement, deriblant hos nordlendinger og fotballfans – som utgjør en viktig bestanddel av barens faste besøkende.

Det var iFinnmark som først omtalte saken mandag. Onsdag kunne United.no melde at The Scotsman – som er stamsted for Manchester United-supporterklubben Red Army Oslo – flytter fra dagens lokaler, men blir på Karl Johan.

Dette bekrefter daglig leder for The Scotsman, Joakim Noreng, også overfor VårtOslo torsdag formiddag.

– Jeg kan bekrefte at vi kommer til å åpne på et nytt sted på Karl Johan i løpet av første kvartal i 2024, sier Noreng.

Tar med interiøret

Akkurat hvor og mer om de konkrete planene, kan ikke den daglige lederen utdype om for øyeblikket, men han understreker at det er det samme konseptet som vil bli videreført.

Joakim Noreng, daglig leder for The Scotsman, lover en skikkelig siste fest med liv og musikk over tre plan i Karl Johans gate 17 på nyttårsaften i år.
Joakim Noreng, daglig leder for The Scotsman, lover en skikkelig siste fest med liv og musikk over tre plan i Karl Johans gate 17 på nyttårsaften i år.

– Vi kommer til å ta med oss interiøret til vårt nye sted. Vi vil gjenskape den samme følelsen og den samme atmosfæren som vi har i dag. Jeg håper virkelig at folk vil følge med oss dit. Vi har noen stamgjester som har vært med oss siden vi åpnet i 1974. Da blir det jo fort veldig følelsesladd.

Noreng legger ikke skjul på at det i løpet av de siste dagene har kommet mange reaksjoner som gir uttrykk for at The Scotsman er et sted som åpenbart betyr mye for mange.

– En viktig møteplass

Fortsatt plassering i Karl Johans gate var viktig for pubdriverne, sier den daglige lederen, som innrømmer at mye av The Scotsmans sjel og identitet ligger i nettopp Oslos hovedgate.

– Ja, det gjør jo det. Dette er hjertet av Oslo. Nordlendinger kommer hit til oss etter å ha reist inn til byen. Vi er en viktig møteplass for mange her i hovedstaden, sier Noreng, som påpeker at The Scotsman i tillegg til Manchester United-supportere og nordlendinger, er et sted mange type folk søker til.

– En del businessfolk kommer hit på «afterwork». Nå for tiden har vi også en del unge innom, så det er en bra miks av folk her – og alle er selvsagt velkommen.

En siste fest nyttårsaften

Det er søkt om bruksendring for bygningen der utestedet i dag holder til og har leiekontrakt ut 2023, Karl Johans gate 17, kommer det frem av plan- og bygningsetatens nettsider. Søknaden er imidlertid ikke ferdig behandlet.

– Prosessen har uansett kommet langt allerede. Som det er nå, er det slutt for oss her, sier Noreng. Den daglige lederen lover imidlertid en skikkelig siste fest i lokalene i Karl Johans gate 17 på nyttårsaften.

– Vi kommer til å ha en skikkelig nyttårsfest – «The final countdown party» – med DJ i kjelleren, trubadurer i første etasje og karaokebar i andre etasje. Vi går ut med et brak av disse lokalene rett og slett, avslutter Noreng.

Powered by Labrador CMS