smykkekjeden Maanesten  i Prinsens Gate
Fra lørdag var det fullt mulig at den populære smykkekjeden Maanesten ville holde flere av sine butikker stengt.

Nesten stengte dører og streik for den populære smykkekjeden i sentrum: Kom til enighet i siste liten

Syv butikker over hele landet var nære å bli rammet av streik fra lørdag, etter at ansatte hos smykkekjeden Maanesten skal ha blitt nektet tariffavtale. Butikken i sentrumsgaten Prinsens gate var en av disse. 

Publisert

Fredag kom nyheten om at den populære smykkekjeden Maanesten mest sannsynlig ville holde flere av sine butikker stengt fra og med lørdag. 

Grunnen var at medlemmer av arbeidstakerorganisasjonen Handel og Kontor Norge (HK Norge), som er ansatte i kjeden, hadde bedt om tariffavtale. Dette var noe arbeidsgiver hadde nektet for, meldte HK Norge, noe som ville føre til streik blant 28 ansatte.

Like før 23:30 sent fredag kveld melder HK Norge at de har kommet til enighet med Maanesten om en tariffavtale, og at streiken avblåses.

Arbeidsgiver bestemmer 

Bedriften driver med salg av smykker og tilbehør, og har hatt en stor utvikling i Norge. Til sammen var det syv butikker i hele Norge som var påvirket av den korte streiken.

I Oslo var dette butikken i Prinsens gate. Det var likevel uvisst om butikkene ville holdes delvis oppe eller stenges helt, da det er arbeidsgiver som bestemmer dette. 

VårtOslo prøvde i løpet av fredag ettermiddag å få svar på hvordan butikken i Prinsens gate ville påvirkes av streiken. Dette ønsket ikke kjeden eller butikkansatte å kommentere. 

– Gratulerer!

Forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham kaller det en fantastisk seier.

– Våre medlemmer har vist hva som er mulig når vi står sammen. Gratulerer til alle som har kjempet for denne tariffavtalen!

– Denne seieren skyldes at ansatte i Maanesten har vært tydelige, stått sammen og vist en imponerende styrke. Deres innsats har vært avgjørende for å få denne avtalen på plass, sier Beckham i en pressemelding.

Forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham
Forbundsleder Christopher Beckham sier det er en fantastisk seier.

– Sosial dumping

Tidligere fredag uttrykte han at 99,9 prosent av meklingene om tariffavtale ender med at partene inngår en slik avtale. 

– I Norge så har vi lov til å ha tariffavtale, dermed basta. Vi kommer til å streike til tariffavtalen er på plass, sa Beckham.

Forbundsstyret i HK hadde vedtatt et forhøyet streikebidrag som innebærer at medlemmene får omlag 70 prosent av lønna.

– Lønnsnivået deres er som å betraktes som sosial dumping i norsk arbeidsliv. Med en tariffavtale vil alle gå opp betraktelig i lønn, sa Beckham.

Powered by Labrador CMS