Usikker jul forTom Haakon Andersen og Helena Säll, som begge jobber ved Sagene Lunsjbar. Før skjenkestopp hadde de to gått av vakt og skålte med en siste pils.

Kokken Tom Haakon og soussjef Helena ved Sagene Lunsjbar skåler en siste gang før skjenkestopp

De to i baren på Sagene Lunsjbar skåler med en siste pils før regjeringens skjenkestopp tørrlegger alle kraner i Norge. Tom Haakon Andersen og Helena Säll er ansatt i nabolagsrestauranten og går usikre tider i møte.

Publisert

— Det blir ikke lov å drikke alkohol på restauranter, barer eller hoteller, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på regjeringens pressekonferanse mandag kveld.

Folkehelseinstuttet mener tiltaket vil ha «betydelig smitteverneffekt». Helsedirektoratet anbefalte også å innføre skjenkestans, og regjeringen har valgt å ta anbefalingene til følge.

Skjenkestans til midten av januar

Skjenkestansen trådte i kraft natt til onsdag 15. desember og skal foreløpig vare i fire uker, til midten av januar.

Sagene Lunsjbars kokk Tom Haakon Andersen ser på mens kollega Helena Säll pakker sekken. Halvliteren på bardisken er den siste som serveres fra kranene på nabolagsrestauranten i år.

NTB møtte tirsdag kveld to restaurantansatte som nå er usikre på hva fremtiden bringer. Tom Haakon Andersen og Helena Säll drakk en halvliter på Sagene lunsjbar i for siste gang i år.

NHO bekymret

Begge jobber på den kjente nabolagsrestauranten som henholdsvis kokk og soussjef. De mener regjeringens krav om full skjenkestopp er latterlig og rammer restaurantbransjen urettferdig og hardt.

– De aller fleste tvinges til å permittere nå på grunn av skjenkestoppen som har revet bort næringsgrunnlaget til hele serverings- og utelivsbransjen, sier sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Powered by Labrador CMS