Turen er så lettsyklet at man lett kan ha med barn på seks–sju år.

Ukens turtips på sykkel: Fra Østmarka til Bryn via Østensjøvannet

Denne turen har alt man kan ønske av en grønn rute; den følger flate, lettsyklede turveier gjennom store, sammenhengende grøntdrag. Traseen er så lett at selv mindre barn kan være med og sykle selv.

Langs Østensjøvannet sykler man gjennom frodige våtmarksområder med rikt fugleliv. Det er rasteplasser og lekeapparater ved sørenden av Østensjøvannet.

Traseen er ellers en fin måte å komme seg ut i Østmarka på for de som bor i området Godlia, Høyenhall og Skøyenåsen. Her er det utpreget barnevennlig og trygt å sykle.

I Østensjøvannet er det et rikt fugleliv.

Utfordringer: Ingen.

Biltrafikk: Ruta følger en bilvei med litt trafikk de siste fire hundre meter ned til Bryn senter.

Sykkeltype som kan brukes: Alle.

Spesielle hensyn: Turveien langs Østensjøvannet brukes av en del turgåere og joggere, særlig i helgene. Sykling skjer på deres premisser. Om sommeren kan det være store mengder gjess og ender ved, eller på, turveien.

Sykkelruten.

For deg som vil sykle videre …

Det er omtrent en halv kilometer til neste grønne sykkelrute, fra Bryn mot Grønland. Da må du gjennom en rundkjøring og et område med mye biltrafikk, før du kommer til turveien langs Alnaelva.

Fra Østmarka til Bryn via Østensjøvannet

  • Distanse: 4,8 km
  • Tid: ca. 20–25 minutter
  • Underlag: 80 % grus, 20 % asfalt
  • Barn: Fra 6–7 år
  • Start: General Ruges vei, ved Skullerud skole.
  • Slutt: Harry Fetts vei ved Bryn senter.

Eventuelt kan du sykle fra nordenden av Østensjøvannet via vestsiden av vannet tilbake til starten av denne ruta, Skullerud. Den veien tilbake er fortsatt bilfri og veldig lettsyklet, med unntak av én ganske bratt motbakke (ca. 250 meter) på nordvestsiden av vannet.

Link til kart: https://ridewithgps.com/routes/29227127.

I samarbeid med Syklistenes Landsforening (SLF) viser vi deg byens mange flotte turområder og skjulte perler. Hver uke får du et nytt turtips med utgangspunkt i Grønne sykkelruter i Oslo.

Powered by Labrador CMS