Manglerud Star flyttes ned fra Fjordkraftligaen neste sesong.
Manglerud Star flyttes ned fra Fjordkraftligaen neste sesong.

Manglerud Star flyttes ned fra hockeyeliten

Ishockeyforbundet vil ikke gi Manglerud Star lisens til å spille i Fjordkraftligaen neste sesong. — Nå er vi veldig skuffa, sier klubben.

Publisert

Etter i flere år å ha slitt med økonomien vedtok Norges Ishockeyforbund søndag at Manglerud Star neste år flyttes ned til 1. divisjon. Klubbens årsregnskap for 2022 viste et underskudd på 2,5 millioner og en reduksjon av egenkapitalen til minus 2,3 millioner.

Det betyr at bydelsklubbens plass i norsk hockeys øverste sjikt høyst sannsynlig overtas av Halden-klubben Comet.

Det er TV2 som søndag kveld melder dette på sine hjemmesider.

  • Les også: Krisen i Manglerud Star: Sponsorer forsvant og regningene hopet seg opp. — Vi måtte bare trekke i nødbremsen
  • — En tøff beskjed å gi

    Ishockeypresident Tage Pettersen sier til TV 2 at forbundsstyrets avgjørelse kommer etter en anbefaling fra lisensnemda, og at vedtaket kun er basert på økonomiske vurderinger.

    — Det er aldri enkelt å gå til et så drastisk skritt. Men vi har hatt en lang og grundig diskusjon. Klubben har i dag fått tilsendt vedtaket, og har to uker på å anke dette, sier han.

    Hockeypresidenten understreker i så måte at det kun er økonomiske hensyn som ligger bak avgjørelsen.

Måtte fristilte stjernespillere

Bakgrunnen for at den tradisjonsrike klubben nå ikke får innvilget lisens for spill i Fjordkraftligaen neste sesong, er de økonomiske problemene klubben i lengre tid har slitt med.

Disse førte til at klubben før jul i fjor måtte fristille sine fire stjerneimporter, i tillegg til å miste andre viktige spillere fra stallen.

I enkelte kamper etter fristillelsen måtte klubben stille med nærmest et juniorlag, for å få gjennomført sine seriekamper. Manglerud havnet på en sluttspillsplass i årets sesong, men ble raskt eliminert av Storhamar i kvartfinalene.

— Vi er skuffa

I drabantbyen på østkanten hadde de i det lengste håpet å få ny lisens.

— Nå er vi veldig skuffa, og må summe oss for å se hva vi gjør videre, sier leder for interimstyret i Manglerud Star Elite, Ove Sundelius, til VårtOslo.

Klubben har nå 14 dager på å anke søndagens vedtak om lisensnekt.

— Det framstår jo som vi ikke på en god nok måte har fått talt vår sak, sier Sundelius.

Han vil foreløpig ikke kommentere hvilken tilnærming klubben vil ha til den kommende sesongen.

— Nå må vi bare vente å se, understreker MS-lederen

Powered by Labrador CMS