Politiet slapp overvåkingsfotoer av etterlyste Stig Millehaugen.
Politiet slapp overvåkingsfotoer av etterlyste Stig Millehaugen.

Tips fra publikum førte til pågripelsen av Millehaugen i Østmarka

Stig Millehaugen ble onsdag pågrepet i Østmarka i Oslo etter én uke på rømmen. Pågripelsen skjedde etter viktige tips fra publikum, opplyser politiet.

Publisert

Pågripelsen skjedde uten dramatikk klokken 10.30 onsdag.

Kvelden før fikk politiet tips fra publikum, som pekte i retning skogsområdene ved Ulsrudvannet i Østmarka. Onsdag formiddag kom en sliten Millehaugen gående mot en politipatrulje i området.

– Tipset kom sent i går, og vi undersøkte det videre med patruljer i området i dag. Det var litt tilfeldig at han kom gående akkurat der og da. Vi har vært avhengige av tips fra publikum, og vi vil takke publikum for at de har bidratt til oppklaringen, sier politiadvokat Børge Enoksen til NRK.

Millehaugen ble pågrepet ved en bolig like ved Ulsrudvannet, som er et populært turområde.

53-åringen sitter nå i arresten på Oslo politistasjon på Grønland, og det er planlagt et avhør i løpet av dagen, ifølge Enoksen.

– Fullt av politi i skogen

Daglig leder Jan Engblom på det populære serverings- og utfartsstedet Østmarksetra sier til VG at politiet har jobbet i området siden tirsdag ettermiddag.

– De var her oppe tidlig på dagen i går, på ettermiddag, så har det fortsatt utover kvelden og i natt. De har holdt på hele området rundt her, sier Engblom.

Vært etterlyst

Millehaugen møtte ikke opp i Trondheim fengsel etter endt permisjon forrige onsdag 1. juni. Politiet slo da riksalarm og har lett etter 53-åringen siden.

Ifølge politiet tok Millehaugen fly fra Værnes til Oslo onsdag, og dro deretter videre til Oslo sentralstasjon. Etter dette ble han observert på Helsfyr T-banestasjon ved 15.30-tiden. Fra Helsfyr kommer man seg videre østover mot Østmarka.

Han har vært etterlyst både i Norge og i utlandet. Han har tidligere hatt fem-seks permisjoner.

Powered by Labrador CMS