Kristiansund 20240407. KFUM spiller Håkon Hoseth jubler etter skåring under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Håkon Helland Hoseth og lagkameratene viste igjen at KFUM ikke er noen kasteball i Eliteserien.

Gutta fra Ekeberg fortsetter å plukke poeng: Med et drømmetreff sikret Kåffa uavgjort på bortebane

En praktscoring fra Håkon Helland Hoseth utenfor 16-meteren sørget for at KFUM fikk med seg ett poeng fra bortekampen mot Kristiansund. Dermed er det nyopprykkede laget fra Ekeberg foreløpig uten tap i Eliteserien.

Like før sidebyttet fant 25-åringen plass i returrommet og hamret inn utligningen for gjestene fra hovedstaden med et strålende treff.

– Jeg hadde et dårlig forsøk på et tidligere hjørnespark, så jeg måtte gjøre opp for meg, sa målscorer Håkon Helland Hoseth til TV 2 i pausen.

– Det er muligheter her, men det har vært litt mer fram og tilbake enn det vi ønsker, sa mannen som sikret KFUM ett viktig poeng på bortebane.

Straffe ga hjemmelaget ledelse

Noen minutter tidligere ble KBKs spydspiss Hilmir Rafn Mikaelsson holdt inne i gjestenes 16-meter, og kampleder Marius Lien dømte straffespark.

Fra krittmerket ekspederte Oskar Sivertsen inn 1-0 for vertene. Ledelsen varte imidlertid ikke lenge.

– Vi var litt uheldige på den cornersituasjonen. Det er litt synd, men sånn er det, sa Sivertsen til rettighetshaveren i pausen.

Sjanser i begge ender

Like før timen var unnagjort måtte KBK-keeper Michael Lansing ut i full strekk for å hindre KFUM-scoring.

Kristiansund 20240407. KFUM spiller Håkon Hoseth skårer under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og KFUM Oslo på Nordmøre Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Etter en corner helt på tampen av 1. omgang:Håkon Helland Hoseth får ballen utenfor 16-meteren og klinker til. Ballen gikk inn ved venstre stolperot og KFUM-utlignet til 1-1.

Med tjue minutter igjen var gjestene nær ved å forære vertene en stor målsjanse, men Momodou Lion Njie slapp med skrekken.

Sekunder senere fikk KFUM en mulighet en i andre enden, men Hoseth ble hindret scoring nummer to.

Dermed endte det med poengdeling på Nordmøre.

– Snillest i klassen

Etter kampen fikk KFUM-trener Johannes Moesgaard spørsmål om en situasjon der Hoseth ble lagt i bakken etter en lang pasning i bakrom.

– Det handler om rutine. Jeg vet om spillere i denne ligaen som hadde ligget flate og fått straffe, men når vi er de snilleste i klassen så får vi ikke det, sa Moesgaard til TV 2.

– Prestasjonene våre burde holdt til mer enn to poeng så langt, men vi er hvert fall i gang, mente KFUM-treneren.

Andre kamp med poeng

Både Kristiansund og KFUM Oslo innledet eliteseriesesongen på godt vis i påskehelgen.

Nordmøringene fikk med seg tre poeng fra Åråsen, mens KFUM kjempet seg til poengdeling «hjemme» mot HamKam.

Den kampen ble spilt på bynabo Vålerengas hjemmearena.

Begge de to lagene rykket opp til Eliteserien før denne sesongen.

KFUM ble nummer to i 1. divisjon, mens Kristiansund tok seg gjennom opprykkskvalifiseringen ved å slå Bryne, Kongsvinger og til slutt Vålerenga over to oppgjør.

– Robuste og solide

Sist sesong vant KFUM begge de to innbyrdes oppgjørene mellom lagene 2-0.

– Vi har selvfølgelig analysert de kampene, og de er robuste og solide. De viste sist mot HamKam at de er et veldig godt eliteserielag, sa KBK-trener Amund Skiri til TV 2 før avspark.

Kommende uke er det duket for 1. runde i NM, der KFUM gjester Årvoll. For KBK venter Brattvåg.

I neste eliteserierunde skal KBK på besøk til Molde, mens KFUM tar imot Strømsgodset.