Skeid-trener Vilde Rislaa foran supportersymbolet en okse. Foto: Anders Høilund
- Jeg er veldig fornøyd slik laget framsto i dag, sier Skeid-trener Vilde rislaa etter seriedebut mot Tromsdalen.

Skeid-trener Vilde Rislaa ledet laget i serien for første gang: - Tullete baklengsmål kan vi aldri garantere oss mot

Skeid spilte god fotball og skapte mange sjanser i serieåpningen mot Tromsdalen. På benken satt trenerdebutant Vilde Rislaa, og hun hang ikke med hodet selv om det ble poengdeling.

Skeid-trener Vilde Rislaa var godt fornøyd med laget sitt etter at hun hadde ledet laget i sin første kamp som hovedtrener på toppfotballnivå.

Dessverre gir Skeid bort to tullemål i løpet av den første halvtimen. Men gutta spiller godt og skaper en rekke sjanser. Og klarer å utligne i løpet av andre omgang.

Skeid åpnet i hundre

Allerede etter tre minutter sto Skeids Ulrich Ness alene med Tromsdalens keeper, Marius Tollefsen. Skuddet havner imidlertid rett i fanget på keeperen.

- Jeg ville avslutt på første tøtsj, jeg oppfattet ikke at jeg hadde mye bedre til enn det en vanligvis får fra ti meters hold, sa Ness etter kampen.

Skeids trener Vilde Rislaa ledet laget med entusiasme og autoritet i sin første kamp på toppfotballnivå.

Temperaturen når kokepunktet

Etter tolv minutter stiger temperaturen på banen. Tromsdalens spiss, Marius B. Larsen lurer dommer Herman Leiulfsrud Aas til å blåse for frispark ute på Tromsdalens høyre kant.

Etter litt fram og tilbake blir ballen spilt inn i feltet, hvor Larsen nok en gang går over ende. Dommeren blåser fro straffe, og Larsen setter inn Tromsdalens første mål.

0-2 er av det sjeldne slaget. Skeids vanligvis så sikre keeper Marcus Andersen skal klarere et tilbakespill utenfor sekstenmeterstreken.

Klareringen går rett i Marius B. Larsen og ballen spretter i mål. Den skåringen kan lett finne veien til Youtube under kategorien bloopers.

Selvmål og redusering

Skeid fortsatte å kjøre kampen, og spesielt god var lagets venstre back, Thor Lange

Innleggene hans traff blink flere ganger, men Skeids spisser klarte ikke å videresende ballen i mål. Det klarte derimot Tromsdalens stopper Jonas Weber. Målet betød at Skeid reduserte og stillingen ved pause var 1-2.

I andre omgang ble Skeids trykk mot Tromsdalens mål tøffere. Det ble tett med spillere, og lite rom inne foran Tromsdalens mål.

Men til slutt klarte Fredrik Flo å vinne over alle andre i en hodeduell. Til enorm jubel fra hjemmesupporterne suste ballen i nettet til 2-2.

En ny Naustdal

Skeid vant kampen om midtbanen. Der kjempet Torje Nautdal bedre enn vi kan huske fra hele fjorårsesongen.

- Vilde og jeg arbeider godt sammen. Jeg har en litt annen rolle i laget nå i dag, sa han etter kampen.

Naustdal har hatt en tendens til å spille som om han har tatt for mye Møllers tran, men denne gangen var han rett og slett god.

Skeids gode keeper Marcus Andersen fikk kjenne på både søtt og surt i serieåpningen mot Tromsdalen

- Jeg klarte å regulere spenningsnivået mitt i dag. I fjor ble jeg utvist i første serierunde, men i deg fikk jeg ikke engang gut kort, sa Naustdal med et glis.

Dette bør det bli mange poeng av

For trener Vilde Rislaa var det debut i norsk toppfotball. Hun ledet laget med autoritet og entusiasme fra sidelinjen.

- Jeg er veldig fornøyd slik laget framsto i dag. At vi får tullete baklengsmål, det, kan vi aldri garantere oss mot. Jeg er godt fornøyd med laget, sa hun, selv om ikke resultatet gav noe godt bilde av hvordan kampen var.

Kan Skeid fortsette med den positive, og sjanseskapende fotballen som ble vist mot Tromsdalen, kan det bli mange hyggestunder, og mye sa-sa-sa på Nordre Åsen denne sesongen.

Kampfakta: Skeid – Tromsdalen 2-2 (1-2). 2. div avdeling 2, Nordre Åsen Mål: 13. min 0-1 Larsen (straffe) 27.min 0-2 Larsen29.min 1-2 Weber (Selvmål) 59.min 2-2 Flo

Skeids lag: Marcus Andersen- Fredrik Flo, Per-Magnus Steiring (kaptein), Thor Lange, Luca Høyland- Torje Naustdal, Hassan Yusuf, Ulrich Østigård Ness, Diallo Toure, Mikkel Lindbäck- Kabamba Tumba Kalabatama.

Benyttede innbyttere: Bendik Rise, Andreas Stensrud, Emil Tjøstheim og Mads Foss Åserud