Jubelen ville ingen ende ta da Vålerengas iskrigere snudde det alle trodde kom til å bli et tap.

Vanvittig hockeydrama da Vålerenga snudde 0-3 til seier over Oilers: - Viser at vi virkelig kjemper og blør

Ingen trodde Vålerenga skulle snu den fjerde hockey-semifinalen da Stavanger Oilers ledet 3-0. Men iskrigerne fra Oslo øst nektet å tape. I en utrolig opphenting snudde Vålerenga kampen til seier.

Med fortsatt spenning i begge semifinaleseriene, var det viktig at Vålerenga igjen kunne slå Stavanger hjemme på Jordal Amfi lørdag kveld.

Etter en kamp som var semifinalemøtenes hittil beste og mest underholdende kamp, kunne Vålerenga til slutt stikke av med seieren etter spilleforlengelse for andre gang under semifinalene.

– Det var veldig deilig å vinne denne kampen. Nå viser vi at vi virkelig kjemper og blør for drakta, sier to-målsscorer og kaptein Martin Røymark til VårtOslo.

– En veldig god kamp

Det  var en veldig fornøyd kaptein som møtte VårtOslo etter kampslutt lørdag kveld.

Seieren betyr at iskrigerne utlignet semifinaleserien til 2-2, og det betyr at Oilers ikke kan avgjøre hjemme i Stavanger mandag kveld.

– Nå har vist to ganger hjemme at vi kan slå Oilers. Nå må vi bare ta med oss den positive opplevelsen fra i dag bort ditt på mandag, sier Røymark.

– Da skal vi virkelig slåss for å kunne få en seier, slik at vi kan avgjøre hjemme på Jordal onsdag kveld, sier VIF-kapteinen.

Martin Røymark
Vålerenga-kaptein med to uhytre viktige scoringer mot Stavanger Oilers i den fjerde semifinalen lørdag kveld.

Også hovedtrener Fredrik Andersson var en svært fornøyd og lettet mann etter at kapteinen hans avgjorde kampen etter 50 sekunder inn i overtid.

– I dag synes jeg vi gjør en veldig bra kamp. Fra en treners synspunkt blir det kanskje litt mange målsjanser i begge ender. Men vi viser virkelig kvalitet og samhold ved å komme tilbake etter å ha ligget under 3-0, mener svensken.

Klarer østkantgutta å vinne den kampen, kan de avgjøre foran egne fans på Jordal onsdag. Og gå til finalen.

– Det er på Jordal vi har lyst til å avgjøre serien, understreker Martin Røymark.

– Vi må ønske å vinne

Eter to dårlige kamper i vest hittil er det viktig for de kongeblå å oppvise en mye bedre forestilling på borteis mandag.

Vålerengas sportssjef Anders Myrvold er klar på hva han mener er noe av forklaringen på den skuffende starten på semifinalene fra østkantgutta.

– Det er ikke lett å slå Stavanger, men så må du også ha den intense viljen til å vinne for å få noe ut av disse kampene. Det savner jeg kanskje litt hos noen gutta ute på isen, sa Myrvold til VårtOslo før lørdagens kamp.

Da visste han ikke at gutta på isen skulle slåss seg tilbake fra å ligge under 3-0 og til slutt vinne 4-3.

Anders Myrvold
Vålerengas sportssjef Anders Myrvold er skeptisk til hvor mye gutta hans faktisk ønsker å vinne hockeykamper.

Konfrontert med uttalelsen fra sportsjefen om det han mener kan tolkes som manglende vinnervilje hos noen av spillerne, sier lagkaptein Røymark følgende.

– Det tenker jeg ikke så mye på, sier han.

Sportssjefen er enig i premisset om at det både er hver enkelt spiller og lagledelsens oppgave å skape en vinnermentalitet i gangene på Jordal, men er likevel rask med å frede hovedtrener Fredrik Anderson etter mye kritikk mot treneren på diverse sosiale medier den siste tiden.

– Fredrik har gjort en kjempejobb siden han kom inn i  klubben. Han har vår fulle tillit, understreker den tidligere NHL-proffen.

Underholdende men målløst

Med kniven mer eller mindre på strupen om det ikke ble seier i lørdagens hjemmekamp, var det et en offensiv gjeng i kongeblått som startet den viktige matchen.

Kanskje hadde sportssjef Anders Myrvold sagt noen Pauli ord i garderoben før kampen.

Plutselig virka hjemmelaget mer påskrudd fra start enn de har gjort i noen av de tidligere semifinaleoppgjørene.

Christopher Bengtsson
Christopher Bengtsson og Vålerenga slet med å overliste Oilers-keeper Henrik Holm lørdag.

Den gode trenden fra hjemmelaget og også tidvis godt spil fra gjestene fra vest, gjorde den første perioden til den mest underholdene og severdige de to lagene i mellom så langt i semiserien.

Når perioden ser ut til å ende målløs, skal hjemmelagets backer begge gå seg bort bak eget mål.

Dermed glipper også markeringene foran Tobias Breivold, og gjestene kan enkelt gå opp i ledelsen ved Anthomy Salinitri.

Dermed ble realitetene nok en gang harde for gutta i kongeblått på hjemmebane. Akkurat som i den første hjemmekampen må de gjøre alt for å komme tilbake i kampen etter en positiv start på matchen.

Håpet blir tent på nytt

Eter å ha fått et noe ufortjent mål i mot seg i slutten av den første perioden, stod mye av håpet om å komme tilbake på om iskrigerne skulle klare å få en god start på midtperioden.

Det håpet skulle imidlertid raskt få et skikkelig skudd for baugen da oljehovedstadens leiesoldat Dan Kissel etter vel to minutter kan doble gjestenes ledelse.

Bedre blir det heller ikke fem minutter senere når Stavanger, etter et hardt Vålerernga-press mot keeper Henrik Holm, kan kontre inn 3-0 ved Mathias Trettenes.

Mathis Olimb og Kalle Ekelund
Mathis Olimb (t.v) og Kalle Ekelund jubler etter igjen å ha tent Vålerengas finalehåp på Jordal lørdag kveld.

Gutta fra Sotahjørnet lå under også i forrige hjemmemøte mot Oilers for så å vinne. Og etter snaut halvspilt periode tenner Thomas Olsen en lite håp hos hjemmefansen ved å redusere til 1-3.

Og med  fem minutter igjen av midtperioden blir det enda hetere i Jordal Amfi. Vålerengas kanadier Alex Dostie kan redusere Oilers-ledelsen til bare et mål.

Den scoringen sørget for at det skulle ligge til rette for en svært interessant ende på lørdagens toppmøte i hovedstaden.

Dostie sikrer forlengelse

Etter å ha overvært den klart beste semifinalen til nå i serien i de to første periodene, skulle også lørdagens siste tjue minutter by på mye god hockeyunderholdning for publikum i et nesten utsolgt Jordal Amfi.

Etterhvert tilriver også hjemmelaget seg et vist spillemessig overtak ute på isen, men det skal vise seg utfordrende å overliste en god Henrik Holm i Oilers-buret.

Landslagskeeperens gode spill gjør at det skal se stygt ut for hjemmelaget, men med to min utter  igjen å spille tar iskrigerne ut burvokter  Breivold og putter på en ekstra utespiller. Da kan kaptein Martin Røymark, sikre at det blir spilleforlengelse også i det andre semifinalemøtet på Jordal de to rivalene i mellom.

Og femti sekunder ut i overtiden kunne samme Røymark virkelig sole seg i glansen som kampens helt da han overlistet Henrik Holm for andre gang på kort tid, og dermed utliknet semifinaleserien mellom de to rivalene.

Vålerenga - Stavanger 4 - 3 etter spilleforlengelse (0-1,2-2,1-0, 1-0). Jordal Amfi. 4.821 tilskuere. Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Petter Bjerkan Bakken 1.per: 0-1 (18.36) Anthony Salinitri (Tristin Langan / Patrick Ulriksen). 2.per: 0-2 (21.15) Dan Kissel (Matias Trettenes / Martin Gran) 0-3 (26.13) Trettenes (Kissel / Gran) 1-3 (28.59) Thomas Olsen (Mathis Olimb / Linus Rosdahl) 2-3 (34.59) Alex Dostie (Olimb / Daniel Bøen Rokseth). 3.per. 3-3 (58.57) Martin Røymark (Olsen / Olimb) Spilleforlengelse: 4 - 3 (60.50) Røymark (Jørgen Karterud) Utvisninger: VIF: 1x2min STV: Ingen