Oslo 20240401. F.v. Martin Kreuzriegler, Filip Thorvaldsen, Simen Juklerød, Christian Borchgrevink og Mees Rijks etter fotballkampen i 1. divisjon for menn mellom Vålerenga og Sogndal på Intility Arena.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Etter skuffende serieåpning og 1-1 mot Sogndal, ble det seier for Vålerenga borte mot Raufoss.

Vålerenga slapp med skrekken og tok en knepen seier over Raufoss

Vålerenga tok sin første trepoenger i 1. divisjon denne sesongen da Raufoss ble slått 2-1 på bortebane. Oslo-klubben måtte likevel kjempe hardt for poengene.

Vålerenga fikk en god start og tok ledelsen ved Daniel Håkans etter 13 minutter. VIF-laget broderte seg innover i feltet, før den finske lynvingen fikk satt sitt annet mål på to kamper.

Rett før halvtimen doblet Petter Strand ledelsen for hovedstadslaget. 29-åringen flikket ballen nede i lengste hjørne etter et innlegg fra Simen Juklerød.

Raufoss kjempet seg tilbake

VIF hadde god kontroll på kampen, og det var betydelig nivåforskjell mellom lagene før hvilen, men Raufoss kjempet seg likevel inn i kampen med en scoring rett før pause.

Et godt innlegg fra Torjus Engebakken fant Erlend Hustad inne i feltet. Sistnevnte styrte ballen videre forbi VIF-keeper Magnus Sjøeng.

Vertene hevet seg betraktelig etter hvilen og skapte mange muligheter foran VIF-målet, men klarte ikke omsette sjansene i mål.

Dermed tok Vålerenga sin første seier i 1. divisjon denne sesongen og står med fire poeng. Hovedstadslaget klarte bare 1-1 mot Sogndal i seriepremieren.

På tabelltopp etter storseier

Moss ledet 1. divisjon etter første serierunde, men fikk det knalltøft på bortebane i Levanger. De nyopprykkede trønderne ledet 4-0 til pause, før Sanel Bojadzic fastsatte resultatet til 5-0 etter hvilen med sin annen scoring for dagen.

Levanger topper dermed 1. divisjon etter to runder.

Veteranen Bendik Bye var et angrep alene for Ranheim i møte med Sandnes Ulf. 34-åringen scoret alle tre målene for trønderne i 3-1-seieren på hjemmebane.

Jevnt i toppen

Bassekou Diabate scoret sitt første mål for Stabæk og ble matchvinner i 1-0-seieren over Bryne. 16 år gamle Sebastian Olderheim noterte seg for sin annen målgivende på like mange kamper.

Aalesund vant 3-1 på bortebane mot Start i 1. divisjon, mens Sogndal vant med samme sifre over Mjøndalen.

Aalesund og Sogndal er blant fem lag som ligger på fire poeng. Levanger, Vålerenga og Stabæk er de tre andre.