Et jordskred har gått over deler av E6 ved Abildsø. Statens vegvesen ber bilister i Oslo om å unngå å kjøre hvis de kan.
Et jordskred har gått over deler av E6 ved Abildsø. Statens vegvesen ber bilister i Oslo om å unngå å kjøre hvis de kan.

Jordskred over E6 ved Abildsø: - Det er svært ustabile jordmasser på stedet

Ved E6 på Abildsø er veien delvis stengt etter et jordskred søndag ettermiddag. Kun ett felt holdes åpent, opplyser politiet. Statens vegvesen ber folk i Oslo om å la bilen stå. 

Publisert

Ved 14-tiden oppdaterte politiet situasjonen på sin Twitter/X-side (se oversikt lenger ned i artikkelen). Store vannmengder i veibanen skaper problemer flere steder.

På E6 ved Abildsø stenger et jordskred store deler av veibanen. 

- Geotekniker har vurdert skredområdet

Skredet har gått helt ut til midtdeleren mellom sørgående og nordgående kjørefelt, og tok med seg en del trær og annen vegetasjon i det bratte terrenget.

- Geotekniker har vurdert skredområdet og konkluderer med at det er svært ustabile jordmasser på stedet, byggeleder Kim Eirik Kongshaug i Statens vegvesen.

- Nå må vi først rydde opp i skredet, og så må bakken få tørke opp. Det vil bli gjort en ny vurdering av situasjonen tirsdag morgen, sier han.

- Det vil bli etablert toveis trafikk i nordgående retning, sier Kongshaug. Dette vil gi kraftig redusert framkommelighet og lange køer på E6 fra sør inn mot Oslo både mandag og tirsdag, sier Kongshaug.

- Vi anmoder de som ikke må kjøre bil om å la være. Ta hjemmekontor om du kan, oppfordrer Statens vegvesen.

Mortensrudveien helt stengt i flere dager

Bilister bes holde seg oppdatert på hvilke veier som er fremkommelige i og rundt Oslo utover søndag ettermiddag og kveld.

- Det har vært store utfordringer med vann i veibanen på de store innfarts og utfartsårene. Nå ser det ut til at dette har bedre seg noe. 

- Status pr nå: - Mosseveien er åpen i begge retninger - Rv 4 ved Fossum er nå åpnet i begge retninger, skriver politiet.

- E6 ved Abildsø er åpnet i ett felt. Ljabruveien ved Bjørnholthallen ned til Mortensrudveien er stengt. I følge Vegtrafikksentralen vil denne strekningen være stengt et par dager, da veien er ødelagt, opplyser politiet.

I Lodalen meldte togselskap om vansker med å få togene ut og inn fra området. Det fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken ut og inn av Oslo, opplyser Bane Nor.

Powered by Labrador CMS