Groruds Peter Godly Michael (t.v.) i duell med Branns Mathias Rasmussen. Laget fra Groruddalen ble rundspilt av bergenserne og tapte til slutt 7-0.

Grorud rundspilt av Brann mens KFUM snublet i tetstriden

Kveldens runde i Obos-ligaen ble tung for oslofotballen. Det ble et ellevilt målshow da Brann rundspilte Grorud og vant 7-0. Samtidig snublet KFUM mot Kongsvinger og Skeid tapte for Mjøndalen.

Brann har for lengst sikret returbilletten til øverste nivå i norsk fotball, men mandag skulle eventyrsesongen klubbens spillere er i ferd med å levere markeres i egen storstue. Feiringen ble av ypperste merke.

Tabelljumbo Grorud havnet raskt i trøbbel, og etter hvert rant målene inn i en første omgang Brann dominerte totalt.

— Dette var blytungt

Frederik Børsting og Mathias Rasmussen scoret to ganger hver, og hjemmelaget ga seg ikke før Grorud-keeper Simen Lillevik hadde plukket seks baller ut av nettet.

Etter pause satte Bård Finne inn 7-0 på straffe, og for Grorud ser veien til fornyet kontrakt i 1. divisjon lang ut.

— Dette er blytungt. Vi blir rett og slett rundspilt. Vi må bare steppe opp. Det er ikke mye annet å si, sa forsvarsspiller Fabian Østigård Ness i pausen.

Svært tungt ble det også for KFUM mandag. Oslo-klubben var serietoer før bortekampen innendørs mot Kongsvinger. Der havnet laget til Jørgen Isnes i trøbbel.

Rødt kort til KFUM-profil

Adem Güven scoret én gang i hver omgang i Kongsvingerhallen, før Mathias Bringaker la på til 3-0 etter 80 minutter. Et selvmål signert vertene sørget for at oppgjøret endte 3-1.

På tampen fikk i tillegg KFUM-profilen Filip Delaveris direkte rødt etter en episode med Kongsvingers keeper.

Med seieren sørget KIL, som har heng på kvalikplassene på tabellen, for at Stabæk nå innehar den andre direkte opprykksplassen til Eliteserien. Bærumsklubben gjorde nemlig jobben og slo Raufoss 2-0 mandag.

Seieren betyr at Lars Bohinens menn er foran KFUM på bedre målforskjell når seks kamper gjenstår av årets 1. divisjonssesong.

Kvalikplasserte Skeid kunne skaffet seg ekstra albuerom til Stjørdals-Blink på plassen bak i bunnen av tabellen mandag, men røk på et knepent 0-1-tap for Mjøndalen. Adrian Hansen, sønn av tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen, ble matchvinner.

Dermed har Skeid fortsatt fire poeng til Blink på plassen bak. Mjøndalen er nummer elleve.