Stadig flere oppsøker Fattighuset på Grønland for å klare seg gjennom stadig tøffere tider.
Stadig flere oppsøker Fattighuset på Grønland for å klare seg gjennom stadig tøffere tider.

Grünerløkka Høyre ber bydelen om julegave på 500 000 kroner til Fattighuset. — Vi må hjelpe de som sliter aller mest

Torsdag vedtar bydel Grünerløkka neste års budsjett. Høyre i bydelen ber om en julegave på 500.000 fra lokalpolitikerne til Fattighuset på Grønland. — Rett og rimelig at vi bruker noe av budsjettet på å sikre folk en bedre hverdag, sier Høyre-politiker Håkon Røssum.

Publisert

I en tid hvor stadig flere sliter med å få endene til å møte økonomisk grunnet inflasjon og rekordhøye strømpriser, blir det stadig flere som trenger hjelpeapparatet for å overleve hverdagen. På Fattighuset på Grønland har de den siste tiden merket en markant økning i besøket av folk som kommer for å få seg en matbit.

Tilbudet er attraktivt, men det koster å holde dørene ved tilbudet åpne. Nå ber derfor Håkon Røssum og Høyre på Grünerløkka om at bydelen under torsdagens budsjettbehandling kommer med en julegave på 500.000 til hjelpetiltaket.

— Et løft for de som sliter aller mest

— Nå ønsker vi å gi et løft til Fattighuset, som hjelper de som sliter aller mest. Dette er noe vi vet kommer til å hjelpe mange, og vil gi mange barnefamilier en tryggere og bedre jul, sier han til VårtOslo.

Som fast representant i bydelens helse- og sosialkomité ser han en stor verdi i det å støtte tilbudet, selv om det ligger i nabobydel Gamle Oslo.

Høyre-politiker Håkon Røssum ber bydel Grünerløkka støtte Fattighuset med 500.000 kroner.
Høyre-politiker Håkon Røssum ber bydel Grünerløkka støtte Fattighuset med 500.000 kroner.

— Bydelen vår har et budsjett på rundt to milliarder kroner, og da er det rett og rimelig at vi bruker noe av dette på å sikre folk en bedre hverdag. Det er på tide at vi får politikere som evner å bruke ressursene våre på de menneskene der ute som faktisk trenger det mest, mener Høyre-politikeren.

Håper på tverrpolitisk støtte

Forslaget fra Høyre-gruppa skal behandles i bydelsutvalgets budsjettmøte torsdag. Der håper lokalpolitikerne fra Høyre de kan få støtte til tiltaket fra et samlet bydelsutvalg.

— Krisetelefonene ringes ned av folk som sliter med å få endene til å møtes, og julen i år blir begrenset for veldig mange familier. Nå håper jeg at alle partiene i bydelen vil være med på denne gaven til Fattighuset, sier Røssum.

Han ber også lokalmiljøene rundt om i byen være ekstra på vakt med hjelp til de som nå har det tøft, på grunn av utfordringene flere mennesker i hovedstaden sliter med.

— Jeg håper også folk som har muligheten til å hjelpe, bruker denne førjulstiden til å hjelpe en nabo eller noen de kjenner i den vanskelige tiden vi lever i, avslutter helse- og sosialpolitikeren.

Powered by Labrador CMS