Oslo 20230701. Politiets innsatsleder Magnus Strande snakker med pressen etter at fem personer er skadd i en voldshendelse i Torggata i Oslo sentrum lørdag kveld. En person er anholdt etter hendelsen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politiets innsatsleder Magnus Strande snakker med pressen etter machete-angrepet i Torggata sent lørdag kveld.

Machete-siktet erkjenner straffskyld etter å ha skadet fire vektere i Torggata

Mannen som er siktet for grov kroppsskade etter et basketak med machete utenfor et utested i Torggata lørdag kveld, erkjenner straffskyld.

Publisert

– Han har vært i avhør, og han erkjenner å ha vært involvert i hendelsen og straffskyld, skriver hans forsvarer, advokat Kai Roger Vaag i en tekstmelding til NTB søndag kveld.

En vekter ble alvorlig, men ikke livstruende skadd etter voldshendelsen, som fant sted i Torggata sent lørdag kveld. 

Ingen forbindelse til Pride

Fire personer ble moderat til lettere skadd, blant dem den antatte gjerningsmannen.

– Han er siktet for grov kroppsskade. Inntil søndag kveld er siktelsen uendret, opplyser kriminalvaktleder Morten Kalhagen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet meldte om hendelsen klokka 22.30 lørdag kveld. Det er beslaglagt en machete som politiet mener ble brukt. 

De antar at situasjonen oppsto på grunn av uenigheter knyttet til inngang på et utested.

Politiet har undersøkt eventuelle koblinger til pridearrangementer.

– Og vi er trygge på at dette ikke har noen ting med pride å gjøre, sa innsatsleder Magnus Strande til NTB lørdag kveld.

Kjørt til sykehus

Den skadde vekteren ble kjørt til sykehus, mens de fire andre, inkludert den antatte gjerningsmannen, ble behandlet på legevakta.

– Vi fikk melding om bruk av machete i Torggata. På vei får vi opplysninger om at noen skal være skadd, og at det er noen som basker med gjerningsmannen på gata. Når vi kommer fram, får vi forholdsvis raskt kontroll på det vi antar er gjerningsmannen, sa innsatslederen.

Det ble funnet tre skadde personer.

– Gjerningsmannen fikk også litt juling under pågripelsen, så han blir ivaretatt av ambulanse – og er på legevakt sammen med politiet, sa Strande.

I tillegg oppsøkte en skadd person selv legevakta, ifølge politiet.

Powered by Labrador CMS