Tirsdag kunne Vålerenga-spillerne juble med fansen etter semifinaleseieren over erkerival Storhamar på Jordal.

Vålerenga-fansen trues med utestengelse fra de to siste semifinalene på Hamar

Vålerenga ishocky er ilagt en bot på 20.000 kroner, og lagets supportere kan miste de siste to semifinalene på Hamar om de lager mer bråk på borteturene. — Nå håper jeg på intern selvjustis, sier Klanens talsmann.

Publisert

Både under den siste bortekamp i serien, og under søndagens første kvartfinale mot Storhamar i CC Amfi på Hamar, fyrte tilreisende Vålerenga-supportere opp bluss inne i hallen og kastet gjenstander både på isen og mot andre tilskuere.

Supporternes dragning mot pyroteknikk får nå økonomiske konsekvenser for østkantklubben. Onsdag vedtok Norges ishockeyforbund å ilegge klubben en bot på 20.000 kroner for den ulovlige bruken av fyrverkeri.

Risikerer utestengelse fra kommende semifinaler

Men det er kanskje ikke den straffen supporterne selv mest vil merke. Verre for dem er nok trusselen om at de kan miste de to siste semifinalene på Hamar om det skjer uønskede hendelser under torsdagens tredje kamp de to erkerivalene i mellom.

— Dersom det skjer lignende hendelser i forbindelse med semifinale tre eller senere kamper, fører dette til utestengelse av Vålerenga-supportere fra sesongenes gjenstående kamper på Hamar, heter det i vedtaket fra hockeyforbundet.

Avgjørelsen om ileggelse av bot og mulig utestengelse av supportere kommer etter noen dagen med dårlig stemning mellom Klanen og Storhamar. Det hele startet med at VIF-fansen var alt annet enn fornøyde med de tribunefasilitetene de ble tilbudt under søndagens semifinale.

Deretter gikk Storhamar ut og krevde at de som ville kjøpe billetter til torsdagens tredje møte de to klubbene imellom måtte legitimere seg. Dette kravet er nå fjernet av Hamar-klubben.

Håper på intern selvjustis

Dette har naturligvis skapt store reaksjoner i VIF-miljøet, og flere har allerede gitt uttrykk for at de ønsker å boikotte alt av kamper arrangert av Storhamar.

— Jeg skjønner ikke hvorfor Storhamar velger å gjøre dette når forrige kamp på Hamar gikk såpass greit, ser avtroppende talsmann for Klanen, Jonas Nilseng Almaas, til nettstedet nitten.no.

Nå håper han de som stod bak ulovlighetene på søndag ikke vil forsøke seg igjen og dermed ødelegge for hele klubben.

— Jeg håper de aldri finner på noe sånt tull igjen. Nå er vi ferdige med det, og klare for å fylle opp feltet igjen torsdag, sier han.

Powered by Labrador CMS