Det var stor ståhei da Vålerenga Versthus gjenåpnet etter oppussing i februar i år. Nå holder koronanedstengningen på å kvele den tradisjonsrike bydelspuben.

Stamgjester med krisehjelp for å redde Vålerenga vertshus: - Jeg får lyst til å felle en tåre

Ikoniske Vålerenga vertshus i Strømsveien sliter. Kreditorene lar ikke puben få pause under koronastenging. Men nå er stamgjestenes redningsaksjonen i gang. — Jeg har lyst til å gi store klemmer til alle som bidrar, sier daglig leder Mona Skogen.

Publisert

Tirsdag ettermiddag hadde 240 stamgjester bidratt med penger for å redde Vålerenga vertshus via innsamlingssiden bidra.no. Den innsamlede summen nærmet seg 70.000 kroner.

Ved 22.30-tiden hadde summen økt til over 100.000 kroner og 371 personer oppgis som givere på bidra.no.

Nødhjelp fra myndighetene lar vente på seg

Koronanedstengingen rammer Vålerenga vertshus ekstra hardt fordi det populære serveringsstedet i hjertet av bydelen også stengte for oppussing rett før pandemien traff i vår.

— Vi mistet noen ukers normal omsetning der, men hvem kunne vite at verden skulle kastes ut i en pandemi, sier daglig leder Mona Skogen.

Nå er hun nærmest målløs over hjelpen fra stamgjester som vil holde vertshuset i trebygningen på hjørnet av Hedmarksgata og Strømsveien i live.

— Jeg har lyst til å felle en tåre og gi store klemmer til alle som nå bidrar med økonomisk hjelp. Når vi engang gjenåpner lover vi valuta for pengene, lover Skogen.

— I dialog med kreditorene

I alt syv ansatte er permittert, og pengene som skulle utbetales fra myndighetene i romjula lar vente på seg. Skogen forteller at hun har dialog med kundene - og at savnet er gjensidig.

Daglig leder Mona Skogen på Vålerenga Vertshus er rørt over støtten.

— Vi er i dialog med kreditorene, men de er jo i samme håpløse situasjon som oss, sier den daglige lederen, som nylig toppet 2020 med å brekke ankelen og dermed må ha gips på beinet i seks uker.

Hun velger å være optimist med tanke på at Vålerenga Vertshus igjen skal få åpne dørene, men innrømmer at det begynner å tære på. Det satt langt inne å be om hjelp på denne måten.

— Vålerenga er et raust og varmt samfunn

— Kommer vi oss gjennom dette lover vi tidenes gjenåpningsfest, sier Mona Skogen.

Vertshusets ansatte, som er permittert, har også lagt ut en bønn om hjelp på Facebook.

-- Kjære venner! Vi på Vålerenga Vertshus har vært en institusjon og et samlingspunkt i bydelen i 31 år, vi har opplevd store oppturer og dype nedturer sammen, både sportslig og for øvrig.

— Vi har vært et sted for feiring, og vi har vært et sted for trøst, vi har vært et sted for samtaler, kultur og underholdning.

— Vålerenga og de som bor her er noe vi kjenner som et raust og varmt samfunn, og tro oss, det sitter langt inne å måtte regelrett be om hjelp, men punktet for hva vi tåler nærmer seg faretruende, og vi står snart i fare for å ikke kunne være det samlende punktet for supportere, innbyggere og venner av Vålerenga lenger.

— Derfor vil vi spørre om nettopp du kunne tenke deg å hjelpe oss med et lite bidrag til å holde hodet over vannet. Ingen bidrag er for små, ingen for store.

— Vi er Vålerenga og vi SKAL klare dette sammen! Ydmyk hilsen fra alle oss på Vålerenga Vertshus!

Powered by Labrador CMS