Et lite knippe av OL- og treningsklær Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng har donert til instagramauksjonen Fretex Grønland holder til inntekt for krigsrammede ukrainere.
Et lite knippe av OL- og treningsklær Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng har donert til instagramauksjonen Fretex Grønland holder til inntekt for krigsrammede ukrainere.

Fretex på Grønland med spesiell Ukraina-auksjon: Selger klær fra Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla

Frelsesarmeen og langrennsstjernene Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla bruker Fretex Grønlands instagramside til å selge langrennsklær, som blant annet er fra Beijing-OL. Inntektene går til å hjelpe ukrainere rammet av krig.

Publisert

— Auksjonen går på instagramsiden til Fretex på Grønland i Oslo. Men klærne sendes over hele landet, så alle kan delta, opplyser Frelsesarmeen.

Hjelpeorganisasjonene har påpekt at ikke alle klærne som samles inn til å hjelpe ukrainere rammet av krig er spesielt egnet.

— Håper på stort bidrag i auksjonen

Maiken Caspersen Fallas konkurransedress fra OL er signert.
Maiken Caspersen Fallas konkurransedress fra OL er signert.

Det er først og fremst penger som trengs, mener de store hjelpeorganisasjonene.

Og nettopp penger til Frelsesarmeens arbeid i Ukraina og nabolandene er målet for langrennsstjernene Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng.

De har begge donert konkurranse- og treningstøy folk kan by på under instagramauksjonen.

— Maiken Caspersen Falla har donert signert landslagstøy brukt i OL i Beijing. Heidi Weng har donert noen gode, varme brukte Dæhliklær, opplyser Frelsesarmeen.

— Heidi ønsket egentlig å sende disse direkte til Ukraina, men håper de vil gi et større bidrag gjennom auksjonen, heter det i en pressemelding.

— Hjelpearbeid i Ukraina og nabolandene

Frelsesarmeen har arbeidet i de berørte landene i mange år, og driver nå et koordinert hjelpearbeid i Ukraina, samt nabolandene Romania, Moldova, Polen, Slovakia og Tsjekkia, samt blant internt fordrevne i Russland.

For mer informasjon om hjelpearbeidet, se Frelsesarmeens nettside.

Fretex er eneste innsamler av brukte klær med sorteringsanlegg i Norge.

— Hvis Frelsesarmeen i Norge får beskjed om at det er behov for å sende klær og andre varer til Ukraina og landene rundt, vil dette bli hentet fra Fretex sine sorteringsanlegg ut fra en spesialbestilling, opplyser hjelpeorganisasjonen.

Powered by Labrador CMS