Politiet var natt til søndag på Grønland med flere patruljer i forbindelse med en aksjon mot et hotell.

En person skutt av politiet under aksjon på Grønland

Natt til søndag ble en person skutt da politiet rykket ut med flere patruljer i forbindelse med en større narkotikasak, sentrert rundt et hotell på Grønland. I morgentimene trappet de ned innsatsen i området.

Publisert

Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt opplyste i en melding til pressen at politiet hadde avfyrt ett skudd mot en person i forbindelse med aksjonen.

– Personen er bevisst og blir ivaretatt av helse. Spesialenheten er rutinemessig varslet, uttalte operasjonslederen like etter hendelsen ble meldt natt til søndag. 

Aksjon i forbindelse med narkotikasak

Ifølge VGs opplysninger er det en ung mann som ble skutt, og han skal være alvorlig skadd.

Lie påpekte videre at operasjonssentralen ikke kan svare på ytterligere spørsmål da saken vil bli etterforsket av spesialenheten.

– Politiet var på stedet i forbindelse med pågripelse i en narkotikasak. Det er det vi kan si nå, sier politiadvokat Erlend Bakke i til TV 2 søndag morgen.

To ble pågrepet i forbindelse med politiaksjonen søndag kveld der politiet avløste skudd

Pågripelse og ransaking

I en oppdatering like før klokken 06.00 søndag morgen opplyste operasjonssentralen at politiet var på stedet «med beslutning om pågripelse og ransaking, av rom og personer». 

I tilknytning til aksjonen ble to stykker pågrepet. Oslo politidistrikt etterforsker straffesaken.

Ikke fare for tredjeperson

Det var klokken 02.40 politiet meldte at de var på Grønland med flere patruljer i forbindelse med en aksjon mot et hotell.

«Det er ikke fare for tredjeperson. Vi kommer til å være i området en god stund», het det videre i meldingen.

I morgentimene like etter klokken 07.00 meldte politiet at de hadde trappet ned sitt nærvær i området og var i avslutningsfasen på stedet.

I morgentimene like etter klokken 07.00 meldte politiet at de hadde trappet ned sitt nærvær i området og var i avslutningsfasen på stedet.

Spesialenheten etterforsker 

Spesialenheten for politisaker bekrefter i en pressemelding at de har mottatt varslet om at en person er skutt av politiet og har besluttet å iverksette etterforskning.

«Formålet med etterforskingen er å få belyst hendelsesforløpet og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen hvor det ble avfyrt skudd», opplyser spesialenheten.

De melder videre at Kripos er varslet og vil bistå med åstedsundersøkelser.

«Våpen involvert vil bli sikret. Spesialenheten vil avhøre tjenestepersoner og vitner så snart som mulig», avslutter spesialenheten som på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen ikke kan gi mer detaljert informasjon i saken.

Politiet hadde store styrker på stedet, men trappet i morgentimene ned innsatsen.
Powered by Labrador CMS