Sørlendingen Steinar Pedersen blir ny sportssjef for Vålerenga Damer.

Sørlendingen Steinar (48) fra assistentrener til sportssjef for Vålerenga-damene

Etter tre sesonger gir sportssjef Eli Landsem seg i sjefsstolen på Intility arena. — Klubbens høye ambisjoner trigger meg, sier den nye sportssjefen Steinar Pedersen.

Publisert

I tre år har Eli Landsem, ved siden av lærerjobb, fungert som sportssjef for Vålerengas damesatsing.

I tillegg til sportssjefsrollen har hun i perioder også vikariert som hovedtrener.

— Det har vært en fantastisk reise

Tirsdag kom nyheten om at Landsem slutter som sportssjef, og overlater jobben til nåværende assistenttrener Steinar Pedersen (48).

— Det har vært en fantastisk reise disse årene, og jeg føler meg privilegert med å ha jobbet sammen med et fantastisk team og spillegruppe, sier Landsem til klubbens hjemmesider.

Den erfarne fotballhjernen forsvinner dog ikke helt fra klubben, og vil fortsatt hjelpe til på Valle når det måtte trengs på veien videre.

Les også: Trenerskiftet har gitt Vålerenga-damene ny energi - nå rettes fokus mot mulig Champions League-spill neste sesong

— Klubbens potensiale trigger meg

Før denne sesongen ble kristiansanderen Pedersen egentlig ansatt som assistent for hovedtrener Nils Lexerød.

— Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på en ny utfordring. Det trigger meg veldig at klubben har høye ambisjoner om å spille på de gjeveste nivåene i Europa, sier den nyansatte sportssjefen

Etter tre år som sporttssjef for Vålerenga Damer gir Eli Landsem seg i rollen.

Han inrømmer gjerne at det første året på Oslo øst har gitt mersmak til å satse videre med klubben i kongeblått

— Jeg har det siste året hatt gleden av å jobbe med en super spillergruppe, og i et fantastisk team med dyktige fagfolk og flotte mennesker. Jeg gleder meg veldig til å være med på reisen videre, sier Pedersen.

Skal ruste klubben for spill i Champions League

Som sportssjef blir hans rolle å være med å legge til rette for at spillere og trenerstab skal ha så gode vilkår som mulig for å nå målene for kommende sesonger.

— Noe av jobben blir å bruke erfaringene mine og hente nye referanser på hva som skal til for å komme inn i gruppespillet i Champions League som er et naturlig mål for klubben, sier Pedersen.

— Samtidig skal Vålerenga være det beste fagmiljøet på kvinnesiden i norsk fotball, sier sørlendingen med bakgrunn som spiller i blant annet Borussia Dortmund og IFK Gøteborg.

Den nye sportssjefen skal forsøke å gi årets Vålerenga-spiller Janni Thomsen, og resten av laget, det som trengs for å lykkes i kvalifiseringen til neste års Champions League.

Selv om han nå tar fatt på en ny og mer administrativ jobb, lover han ikke å bli helt borte fra treningsfeltet.

— Jeg vil så klart være tett på trenerapparatet og spillegruppen i hverdagen, og håper fremdeles å være en ressurs på feltet ved behov, avslutter Steinar Pedersen.

Powered by Labrador CMS