Gjennom Tøyen går alle T-banens linjer, og stasjonen brukes derfor hyppig. Nå håper flere at stasjonen kan få seg en skikkelig oppussing.

Mener Tøyen T-banestasjon trenger et løft. — Stasjonen har aldri sett bra ut

Tøyen-beboer Håkon sier han stadig vekk ser søppel på Tøyen T-banestasjon, som også er svært nedslitt, og om kveldene er hovedinngangen lite innbydende. Håkon er heller ikke den eneste som mener dette. — Stasjonen trenger en "facelift", sier Sporveien.

Publisert

— Av alle stasjonene i Oslo er vel ikke dette den det er gjort mest med, sier Eli om Tøyen T-banestasjon.

Som mange andre i hverdagens rushtid har hun ikke akkurat tid til å slå av en prat. Hun sier hun ikke har reflektert så mye over det, men når hun ser seg rundt er det sikkert: Tøyen T-banestasjon trenger nok en oppgradering.

— På tide å gi stasjonen et løft!

— Det føles veldig lite koselig når man tar seg inn på T-banen når det er mørkt ute. Da blir det fort like mørkt inne også, og det føles utrygt.

Håkon sier T-banestasjonen aldri har sett bra ut mens han har bodd på Tøyen.

Det forteller Håkon Jensen-Tveit. I de 15 årene han har bodd på Tøyen har det sett slik ut, påpeker han.

— Stasjonen har aldri sett bra ut. Jeg ser flere ganger at det er fylt med søppel, og spesiet hovedinngangen fra torget oppleves som mørk og skummel på kveldstid. Det er trist at det skal være sånn, fortsetter Jensen-Tveit.

— Det burde både pusses opp og plantes der. Det er på tide å gi stasjonen et løft, påpeker Tøyen-beboeren.

Tøyen-beboeren Håkon mener inngangen til stasjonen er lite innbydende. Her er det slitt og lite ryddig, og det er lite lys fra innsiden av stasjonen.

Sporveien: — Kan føles veldig slitt

Kommunikasjonssjef hos Sporveien, Cato Asperud, forteller at de er kjent med kritikken, der flere forteller at stasjonen oppleves som slitt og mørk.

Sporveiens kommunikasjonssjef Cato Asperud sier at det er planlagt en oppgradering for Tøyen T-banestasjon.

Han kan derfor fortelle at Tøyen stasjon både skal få en oppussing og en ny inngang.

— Det vil komme en ny inngangen fra Tøyenparken-siden. Stasjonen skal bli mer tilgjengelig, men den skal også bygges med sikkerhet og evakuering i vurderingen, forklarer Asperud.

Et slikt prosjekt er omfattende, og er fortsatt i planleggingsfasen. Arbeidet vil nok ikke starte før til neste år, sier kommunikasjonssjefen.

— Vi ønsker en "facelift" for stasjonen. Det trenger den. På perrongene og ved inngangen for eksempel, kan det føles veldig slitt.

Powered by Labrador CMS