Mange store og små hadde tatt turen til åpningen av nye Jordal kunstgress torsdag kveld.
Mange store og små hadde tatt turen til åpningen av nye Jordal kunstgress torsdag kveld.

Endelig har kunstgresset på Jordal åpnet igjen. — Nærmiljøet fortjener dette anlegget, sier byråd Gamal

Mer enn to år på overtid kunne brukerne av kunsgresset på Jordal endelig ta banen i bruk igjen torsdag. — Denne banen er utrolig viktig for idretten i nærmiljøet, sier idrettsbyråden.

Publisert

Siden 2016 har kunstgresset på Jordal vært utilgjengelig på grunn av byggingen av nye Jordal Amfi. Flere ganger har ferdigstillelsen av prosjektet blitt utsatt. Men endelig, hele seks år etter at banen stengte, kan brukerne igjen ta den i bruk. Det ble markert med åpen bane og aktiviteter for både barn og voksne.

— Dette er en skikkelig fin dag, sa idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) på åpningsfesten.

— Viktig for nærmiljøet

Idrettsbyråden skjønner godt at lokalbefolkningen, og spesielt idrettslagene i området, har savnet banen de seks årene den har vært stengt. Det gjorde åpningen enda mer gledelig for byråden.

— Denne banen er utrolig viktig for lokalsamfunnet her i Gamle Oslo, og ikke minst for det fantastiske idrettsmiljøet her som aktiviserer hundrevis av folk hver eneste dag, sier Samy Gamal.

Etter seks års fravær er det nye kunstgresset klart til bruk.
Etter seks års fravær er det nye kunstgresset klart til bruk.

Han ser fram til dagen hele anlegget står klart.

— Ishallen og skateparken er allerede i full bruk. Nå har vi også kunstgressbanen på plass. I løpet av året skal også klubbhuset og tribunen være ferdig. Det blir et topp anlegg, og det fortjener nærmiljøet, sier byråden.

Sand i stedet for granulater

Den nye kunstgressflata på Jordal er med i forsøksprosjektet Oslo kommune har satt i gang for å redusere miljøutslippene fra byens kunstgressbaner. I det nye kunstdekket er gummigranulatene, som vanligvis brukes for å redusere friksjonen i gresset, byttet ut med sand.

Til våren skal halvparten av sanda byttes ut med et nyuviklet biogranuat, som er et samarbeidsprosjekt mellom bymiljøetaten, Norges fotballforbund og det Rogalands-baserte teknologiselskapet GOE-Production AS.

Anlegget har også fått undervarme, slik at banen kan benyttes året rundt.

På dagtid er banen åpen for alle som ønsker å bruke den, mens den fra klokken 15 på ettermiddagen er reservert for de lokale idrettslagene.

Powered by Labrador CMS