Lokalpolitikerne Tom Kristian Berger (t.v) og Mats Kvaløy-Bjørbek mener det er viktig å bevare fotballens adgang til å benytte den nye skoleidrettsplassen på Kampen.
Lokalpolitikerne Tom Kristian Berger (t.v) og Mats Kvaløy-Bjørbek mener det er viktig å bevare fotballens adgang til å benytte den nye skoleidrettsplassen på Kampen.

Ballplassen ved Kampen skole skal fornyes. — Vi må ta vare på lokalfotballen, krever Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap)

Kommunen vil omgjøre ballbanen bak Kampen skole til et nærmiljøanlegg med flere tilbud. Forslaget om en "billig" løsning uten undervarme, provoserer lokalpolitiker Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap).

Publisert

Arealet på baksiden av Kampen skole brukes i dag som en plass både for organisert idrett og elevenes aktiviteter i skoletiden. Etter at det i våres dukket opp et stort rehabiliteringsbehov ved anlegget, har det pågått en prosess for å se hvordan å få mest mulig ut av anlegget i skolens bakgård. Banen brukes nå primært til fotball og amerikansk fotball. På dagtid bruker skolen banen i undervisningen og friminuttene.

Til lokalpolitikeres bekymring, har bymiljøetaten jobbet fram flere rehabiliteringsforslag for banen, der det virker som fotballen får mindre plass enn i dag. Nå mener lokalpolitikerne i bydelsutvalget i Gamle Oslo at det er på tide å ta vare på fotballbanene i nærmiljøet.

Bekymret for lokalfotballen

— Vi opplever sprengt kapasitet på det vi har av baneflater her i bydelen. Det gjør det vanskelig å drive breddeidrett og nabolagsklubber. Spesielt hardt rammer det fotballens mulighet for å drive inkludering og jentefotball, sier leder av byutviklingskomiteen i Gamle Oslo, Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap), til VårtOslo.

Han og resten av bydelsutvalget forventer nå at det minst blir anlagt en kunstgressbane (7er-bane) med undervarme og belysning i det nye konseptet.

Lokalpolitiker Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap) mener det er viktg å ta vare på fotballens plass når anlegget ved Kampen skole rehabiliteres.
Lokalpolitiker Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap) mener det er viktg å ta vare på fotballens plass når anlegget ved Kampen skole rehabiliteres.

— Det trengs flere, ikke færre, flater til å spille fotball på rundt i byen. Dagens fotballbane ser ut til å bli redusert, men om vi får lys, undervarme og enkle toalett- og lagringsfasiliteter kan vi likevel få en vinn-vinn situasjon, mener Kvaløy-Bjørbekk.

Lokalpolitikerne er likevel ikke avvisende til at det også kan komme andre elementer på plass i det nye anlegget.

— Det er viktig at dette anlegget, når det står ferdig, blir sett på som en forlengelse av skolegården og blir et nærmiljøanlegg for flere grupper, sier nestleder i komiteen, Tom Kristian Berger (MDG).

Vil anlegge kunstgressbane uten undervarme

Bymiljøetaten, som er ansvarlige for det nye prosjektet på Kampen, setter døra på vidt gap for å innfri politikernes ønsker om en kunstgressbane.

— Prosjektet har ambisjoner om å etablere en godkjent 7er-bane i midten av friplassen. Dette er en prioritet på grunn av ønsker fra idretten. Det skal også utredes muligheter for belysning. Dette vil gjøres i samråd med Kampen Hageby, som ligger tett på anlegget, skriver spesialkonsulent Andreas Kulsi Myking i et notat til lokalpolitikerne.

Noe håp om å få undervarme på kunstgressbanen ser det dog ikke ut til å være.

— Undervarme kommer ikke til å bli en del av bestillingen grunnet kostnadene, skriver Kulsi Myking.

Avslaget på undervarme får lokalpolitiker Kvaløy-Bjørbekk til å reagere.

— Om det ikke finnes penger til dette, er det nå på tide at byrådet eller bystyret finner tiden til å bevilge disse midlene slik at banen kan benyttes året rundt, mener han.

Uavklart totaltilbud

Prosjektet er foreløpig i planleggingsfasen, og hva som vil bli det endelige tilbudet for brukerne er foreløpig ikke klart. Også elevene ved Kampen skole har fått komme med forslag til hva de ønsker seg av aktivitetstilbud her.

— Anlegget skal være for både skole og nærmiljø, mener Tom Kristian Berger (MDG)
— Anlegget skal være for både skole og nærmiljø, mener Tom Kristian Berger (MDG)

— Vi ser viktigheten av at elevene involveres i å utforme plassen. De ønsker seg både klatring og trampoliner som en del av den nye skoleidrettsplassen. Dette er innspill vi vil ta med oss videre inn i prosessen, sier bymiljøetaten.

Når anlegget vil stå ferdig, er foreløpig ikke kjent, men lokalpolitikerne ber om fortgang.

— Nå må kommunen prioritere oppgraderingen av dette anlegget, sier Tom Kristian Berger.

Powered by Labrador CMS