Homansbyen Vel takket politikerne i Bydel Frogner for innsatsen i forbindelse med innføring av beboerparkering. Skjermdump: Bydel Frogners Facebook-side

Homansbyen Vel er så fornøyde med beboerparkering at de sendte takkebrev til politikerne

– Som velforening er det ofte sånn at man reagerer på det negative, men av og til får man hjelp, og da er det hyggelig å si takk for hjelpen, sier leder i Homansbyen Vel.

Publisert

Politikere må tåle hard medfart fra tid til annen, men noen ganger vanker det ros. I et brev datert 21. desember, skryter Homansbyen Vel av politikerne i Bydel Frogner og deres arbeid i prosessen med å innføre beboerparkering.

Velforeningen skriver blant annet dette i brevet:

"Homansbyen Vel og andre beboergrupper fikk støtte av bydelens politikere i arbeidet med å hindre at p-plasser ble fjernet eller omgjort til sykkelstier, før det ble beboerparkering. Man fikk gjennomslag for dette i kommunen".

Se hele brevet i bunnen av saken.

Reagerer ofte på det negative

Pål Klouman er leder i Homansbyen Vel. Han forklarer hvorfor de sendte brevet.

– Jeg tror vi alle liker å høre det når vi gjør noe bra. Som velforening er det ofte sånn at man reagerer på det negative, men av og til får man hjelp, og da er det hyggelig å si takk for hjelpen, sier han.

Langt færre biler i gatene

Klouman forteller at de positive konsekvensene av beboerparkering ikke har latt vente på seg.

– Det er langt færre biler som parkerer i gatene. Fremmedparkeringen var mye større enn vi trodde, og det er en erfaring som går igjen i hele Oslo vest. Jeg vet ikke hvor alle bilene kom fra, men nå er de iallfall borte, forteller han.

Pål Klouman. Foto: Privat

Elbiler kan parkere gratis i områder med beboerparkering. Dette har tidligere vekket bekymring hos både beboere og politikere. Ifølge Klouman har det så langt ikke vært problemer med fremmedparkerende elbiler.

– Man kan forestille seg at det kan bli et problem i fremtiden, men så lenge det er nok plasser, er vi ikke bekymret for det, sier han.

Se også: Meglere i Oslo vest bruker beboerparkering som salgsargument

Får sjelden ros

Bydelen er også tydelig begeistret for den hyggelige julemeldingen. I et Facebook-innlegg takker de for brevet:

"Oslo kommune og bydelene får sjelden noe særlig med ros. Derfor er det ekstra hyggelig når vi plutselig får noen riktig fine ord fra en part som har blitt berørt av Bydel Frogners arbeid og som er veldig fornøyd med det som er blitt gjort!"

Her er Bydel Frogners Facebook-innlegg:

Powered by Labrador CMS