Musikkvideoen til Fox in the trap handler om avlivingen av reven på Bygdøy.

– Jeg gråt en hel dag! Ståle lot seg opprøre da reven på Bygdøy ble avlivet. Han laget denne musikkvideoen

Ståle er vokalist i rockebandet Noizy Trip og bor selv på Bygdøy. Her forteller han historien om hvorfor han lot seg opprøre og hvorfor bandet spilte inn rockelåta Fox in the trap: – Låta handler om denne skjønne tamme reven som så urettmessig ble drept.

Publisert

Det var en søndag i februar Ståle gikk en tur på kyststien ved Dronningen på Bygdøy.

– Da kom denne nydelige tamme reven bort til meg. Jeg strakk ut hånden, og den bet meg forsiktig og kjærlig i fingeren. Dette gjorde et sterkt inntrykk på meg. Den var tam, litt som en litt skeptisk katt, sier Ståle Redalen.

– Det var utrolig fantastisk å få et så nært møte med et rovdyr. Jeg bestemte meg umiddelbart for at jeg skulle lete etter den igjen og skrive en tekst om den.

Den tamme reven på Bygdøy.

– Gråt en hel dag

Da han fikk høre at den skulle avlives, ble han lei seg og kontaktet bymiljøetaten og dyrevernorganisasjonen NOAH.

– Jeg ble først lettet da jeg hørte at den likevel ikke skulle avlives, men så kom den tunge beskjeden om den var blitt avlivet. Jeg gråt en hel dag og gjør det fortsatt når jeg tenker på den, sier Ståle.

Rockebandet Noizy Trip ble dannet i 2019.

– Dyremord

Han viser til en annen person som engasjerte seg for reven, forretningsmannen Christian Ringnes.

– Han har hunder i hagen hjemme på Bygdøy, også av rasen pomeranian (den hunderasen reven drepte), men han passer på hundene sine, som jeg synes andre også burde gjøre. Det samme gjelder de som går tur her, men de tror de eier stedet. Redd for en liten rev liksom! Reven har rett til å være her. Dette er dyremord, etter min mening, mener Ståle.

– Låten vår handler om denne skjønne tamme reven som så urettmessig ble drept, sier han.

Ståle Redalen kaller avlivingen for et dyremord.

Noizy trip

Noizy trip ble dannet i januar 2019 og har spilt inn fire live videoer. Teksten til låten er skrevet av Ståle Redalen (vokal), mens Øyvind Hedemark (bass) lagde en skisse til melodien. I slutten av april ble låten spilt inn i studioet til Urban Sound Studios på Dælenenga.

Noizy Trip består av:

Ståle Redalen (vokal)

Stig Selnes (gitar)

Dag Håvard Holmemo Ekeli (keybords)

Øyvind Hedemark (bass)

Marius Engstrøm (trommer)

Powered by Labrador CMS