Gleder seg til åpning: Inger Lise Høst, Salma Saoudi, Carina Wilberg, Anne Berit Inderhaug, Kari Hilde Nordengen, Ifrah Mohamed, Signe Lisa Fevang, Lars Fuglesang (leder Bjerke Bydelsutvalg) og Lene Karin Wilberg.

Beboerne på Sletteløkka på Veitvet tok tak i egen situasjon for å forbedre sitt bomiljø. Nå åpner de eget grendehus

Initiativet på bakgrunn av å få redusert miljøbelastningene fra Trondheimsveien, resulterte i et nytt felleshus.

Publisert

Etter å ha fått nærmest full støtte i bystyret forrige uke på sitt innbyggerinitiativ, kunne beboerne på Sletteløkka i dag åpne sitt eget grendehus.

Bygget har kommet til etter iherdig dugnadsinnsats, fordelt utover nærmere 900 timer og på 100 innbyggere.

På Sletteløkka bor det 2500 innbyggere, og en tredjedel av dem befinner seg i aldersspennet null til nitten år.

Det er hovedsakelig et langt og smalt område med to rekker med blokker som ble bygd like i etterkant av krigen for å skaffe boliger til veie.

Da det ikke er en drabantby, ble det ikke etablert senter, skole, barnehage eller andre felleslokaler. Behovet for en felles møteplass har vært stort, all den tid en tydelig nabolagskontakt og felles tradisjoner har uteblitt.

Gatefest og åpningsseremoni

Høsten 2018 iverksatte bydelen et nærmiljøprogram for området. Nøyaktig tre år etter at det første beboermøtet fant sted, åpnet i dag Sletteløkka grendehus.

På programmet stod gatefest og åpningsseremoni. Pandemien har gjort sitt for å forsinke prosessen, som av mange har blitt oppfattet som frustrerende og lang.

Beboere, lokalpolitikere og bydelsansatte har stått side om side i arbeidet med å skrape vegger, male, rydde og vaske. Det har også vært kjærkommen hjelp å få fra tre arkitekter, som stilte opp gratis for å hjelpe til med å planlegge.

Forskjellige aktiviteter

Byens daværende varaordfører, Kamzy Gunaratnam (Ap), har i tillegg deltatt i dugnaden. Da hun bodde i naboblokka, gikk hun i barnehage i lokalene som har blitt til grendehuset.

Nå står lokalene klare til å ta imot beboerne for å skape et godt naboskap og etablere sine egne aktiviteter. Spesielt for alle barna som bor i området, er det av stor betydning.

På samme tid vil det være rom for aktiviteter for mennesker i alle aldre. Ideene og ønskene fra beboerne er mange. Middagsklubb, syverksted og visekvelder er noen av forslagene.

Powered by Labrador CMS