Fargerike brett og kule slalåmski er blant de tingene du kan låne gratis i Bua på kjøpesenteret Vinslottet. Butikkmedarbeider Selma Gulbrandsen (t.v) og daglig leder Kristine Opheim (t.h).

Nå kan du som bor på Hasle og Løren låne gratis ski og skøyter. Selma (20) og Kristine (26) ønsker deg velkommen og tilpasser utstyret

Nytt skiutstyr i bakken er alltid kult, men det er ikke alle som har muligheten til å alltid kjøpe nytt hele tiden. Nå har Grünerløkka bydel åpnet en utlåns-bu i kjøpesenteret Vinslottet på Haslevangen.

Publisert

Mandag sto lokalpolitikerne i bydel Grünerløkka for den svært hyggelige og betimelige åpningen av utlåns-Bua på Haslevangen.

Innerst i høyrevingen av Vinslottet ligger Bua. Den er ryddig og oversiktlig, og de ansatte er hyggelige. Mye av utstyret er kjøpt på anbud, til en hyggelig pris.

– Det er viktig at man har et tilbud på Hasle og Løren også, påpeker, Jane Vogt Evensen (SV), leder av Grünerløkka oppvekst-, miljø- og kulturkomite.

Alt som man kan finne i Bua er splitter nytt, og er kjøpt på anbud

Kan føles sårt

Til stede under åpningen er også leder av Grünerløkka bydelsutvalg, Geir Storli Jensen (MDG).

– Det å kunne låne utstyr er kanskje litt sårt for folk som ikke har så mye penger. Men når man kan låne noe som er helt nytt, er jo det litt kult, sier Jensen.

Her er noen av utstyret i Bua.

Utstyr for store og små

Det er ikke bare barn som har mulighet til å låne utstyr, men også voksne. I Bua fins både både slalåmski, snøbrett, ski og skøyter.

De ansatte på Bua sørger for å levere ut utstyret samt tilpasse det.

Daglig leder Kristine Opheim (26) forteller at det så langt har vært høy etterspørsel. For at man skal kunne låne utstyr, må man først opprette en bruker på nettsidene. Lånetiden er rundt en uke, men hvis man ønsker å låne litt lengre, så kan man ringe og høre om det er mulig.

Butikkmedarbeider Selma Gulbrandsen (t.v) og daglig leder Kristine Opheim (t.h) møter deg bak skranken på Bua på Vinslottet.

– Skulle et brett bli ødelagt, så er det ikke noe problem, men om vi ser at skaden var påført med vilje, vil vi ta det videre, sier Kristine Opheim.

Powered by Labrador CMS