Henrik Raustøl er ansatt som nytt mobbeombud i Oslo. Sturlason AS Polyfoto
Henrik Raustøl er ansatt som nytt mobbeombud i Oslo.

Henrik er Oslos nye mobbeombud. Kommer fra jobben som sosiallærer ved Brynseng skole

— Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet! Alle barn og elever skal ha det trygt og godt hver dag, sier Oslos nyansatte mobbeombud, Henrik Raustøl.

Publisert

Henrik Raustøl kommer fra jobben som sosiallærer ved Brynseng skole, og overtar som mobbeombud i Oslo etter Kjersti Owren.

— Mobbeombudet er en svært viktig stilling for Oslo kommune, og for barn og unge både i barnehagene og skolene, sier ordfører Marianne Borgen (SV).

— Han har dyp faglig kunnskap

— Jeg er sikker på at Henrik vil være en god støtte som vårt nye mobbeombud. Henrik har en dyp faglig kunnskap og mye erfaring med rådgiving og samtaler med både barn og voksne, sier ordføreren.

Raustøl ble formelt ansatt under møtet i bystyrets forretningsutvalg mandag ettermiddag.

Han har tidligere jobbet i ambulant team i utdanningsetaten, et rådgivingsteam som bistår skoleledelsen i spesielt krevende elevsaker.

— Viktigst å være en støttespiller

— Jeg ser frem til å samarbeide med alle dem som jobber hardt i barnehage og skole, og i støttesystemene rundt barna, for at alle barn og elever skal ha det trygt og godt hver dag, sier det nye mpbbeombudet.

— Den kanskje viktigste delen av jobben å være en støttespiller for de som ikke har denne opplevelsen. Det ser jeg også frem til.

— Det er barna som eier sin opplevelse av hvordan de har det og vi voksne eier ansvaret for at det skal oppleves bra, sier Henrik Raustøl.

Han tiltrer 1. juni , etter at stillingen som mobbeombud har stått ubesatt siden Kjersti Owren sluttet 1. januar i år. Owren er i dag stabssjef for Oslo Høyre.

Powered by Labrador CMS