35-åringen anket straffen på 60 dagers fengsel til Borgarting lagmannsrett. Der fikk han en langt mildere straff.

Da eksen ikke leverte tilbake et gullkjede sendte 35-åringen samleiebilde til familien hennes

Oslomannen (35) var forbannet på eksen som ikke leverte tilbake et gullkjede. Da sendte han et samleiebilde til familien hennes. I tingretten ble 35-åringen idømt 60 dagers fengsel. Men lagmannsretten har nå redusert straffen betydelig.

Publisert

35-åringen sendte samleiebilde av sin eks-kjæreste til en chattegruppe som inkluderte besteforeldrene og foreldrene hennes, en onkel og søsken.

For dette ble han i Oslo tingrett opprinnelig dømt til 60 dagers fengsel. I tillegg mente tingretten at han til sammen måtte betale eks-kjæresten 15.000 kroner i erstatning.

Visste ikke at hun hadde ny kjæreste

Mannen anket straffeutmålingen videre til Borgarting lagmannsrett. Der får 35-åringen langt mildere straff enn det tingretten idømte ham.

Mot slutten av 2020 hadde 35-åringen gjenopptatt kontakten med eks-kjæresten og kjøpte et gullkjede til henne. Han var på det tidspunktet ikke klar over at hun hadde fått seg ny kjæreste.

Da han oppdaget at hun hadde et forhold til en annen mann, krevde han å få tilbake kjedet.

— Han forsøkte gjentatte ganger å få fornærmede til å levere kjedet tilbake, noe hun ikke gjorde. Han ringte henne gjentatte ganger for å be henne om å sende kjedet i posten, heter det i dommen fra tingretten.

— Hadde tatt seg et par glass

Da kvinnen ikke responderte skal 35-åringen ha blitt forbannet og tatt et screen-shot fra en video der han og kvinnen har sex. Dette bildet sendte han til kvinnens familie.

— Tiltalte forklarte at han i ettertid forstod at det ikke var greit å sende bildet. Han sendte bildet etter han hadde tatt seg et par glass, noe som ga ham dårlig dømmekraft, skriver tingretten.

35-åringen beskar bildet slik at kjønnsorgan og rompe ikke er synlig, men det går likevel frem at kvinnen har samleie. Vedlagt i chattegruppen sendte han en tekst der han skrev at bildet beviste kvinnens utroskap begått mot hennes nåværende kjæreste.

Da Borgarting lagmannsrett behandlet anken over straffeutmålingen fra tingretten vektlegges det at spredning av intime bilder er et samfunnsproblem.

— Ikke spredt på nettet

— Det er en stor integritetskrenkelse når slike bilder kommer på avveie, og enda mer alvorlig blir det når den krenkede blir identifisert med navn, skriver lagmannsretten.

— Det er nærmest umulig å få kontroll med hvor bildematerialet befinner seg når det engang har blitt delt, noe som kan gjøre delingen til en potensiell livslang krenkelse for den berørte, heter det i dommen fra Borgarting.

Men lagmannsretten påpeker samtidig at bildet ble delt i en intern chattegruppe med den fornærmede kvinnens familie.

— Bildet er følgelig ikke lagt ut på internett eller for øvrig distribuert på en måte som gjør at svært mange mennesker kan få tilgang til det. Lagmannsretten legger til grunn at bildet er et "screen-shot" av en video og følgelig må likestilles med et vanlig bilde, skriver lagmannsretten.

Idømmes samfunnstraff i stedet for fengsel

— Bildets motiv og tekst sett i sammenheng er seksualisert og integritetskrenkende, men slik lagmannsretten ser det er bildet likevel av moderat karakter, heter det i dommen.

I dommen påpeker også lagmannsretten ulike forhold i 35-åringens yrkesliv som gjør at han er egnet til å sone samfunnsstraff. Dermed reduseres straffen fra tingrettens dom på 60 dagers fengsel til samfunnsstraff i 50 timer.

I tillegg reduseres erstatningssummen fra 15.000 kroner til 7.000 kroner.

Powered by Labrador CMS