Treningssenteret Jobbsprek på Aker Brygge tok saken til retten og krevde inntil 400.000 kroner i erstatning for tapt inntekt.

Treningssenter på Aker Brygge tapte koronasøksmål mot staten

Staten er i Borgarting lagmannsrett frikjent etter at et treningssenteret Jobbsprek på Aker Brygge gikk til søksmål fordi de ble pålagt å holde stengt under koronapandemien.

Publisert

Treningssenteret Jobbsprek Drift AS tok saken til retten og krevde inntil 400.000 kroner i erstatning for tapt inntekt.

Senteret fikk ikke medhold i Oslo tingrett. I stedet for å få erstatning, måtte senteret betale statens sakskostnader på 62.000 kroner.

Mente smittevern ble ivaretatt

Treningssenteret anket til Borgarting lagmannsrett, som nå har kommet til samme konklusjon som tingretten. I tillegg plusses ytterligere 40.000 kroner på sakskostnadene.

Treningssenteret måtte, som flere andre bransjer, stenge dørene på grunn av pandemien. Senteret søkte – og fikk avslag – om å få åpne den delen av virksomheten som tilbød personlig trener. De mente smittevernfaglige hensyn ville bli forsvarlig ivaretatt.

Staten viste på sin side til covid-19-forskriften som blant annet sa at «treningssentre» skulle holdes stengt – også én-til-én-trening med personlig trener.

Lagmannsretten finner det klart at virksomheten falt inn under covid-19-forskriftens definisjon av «treningssentre», og at dette også gjaldt den delen av virksomheten som tilbød personlig trener.

Powered by Labrador CMS