Midlertidig bevæpning av politiet i påsken: Kirker framstår som aktualiserte terrormål

Politiet er midlertidig bevæpnet over hele landet fra onsdag 27. mars til tirsdag 2. april på grunn av en oppdatert trusselvurdering.

Publisert

Bakgrunnen er at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) beskriver at kirker og kristne forsamlingssteder framstår som aktualiserte terrormål i påsken, skriver Politidirektoratet i en pressemelding.

− Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Selv om det ikke foreligger konkrete trusler, har politidirektøren etter en samlet vurdering besluttet midlertidig bevæpning for å sikre en best mulig beredskap gjennom påsken, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet.

PST: Høytider kan være terrormål

Trusselnivået for Norge som helhet er uendret, og politiet oppfordrer folk til å feire påsken som normalt tross at det kan være mer synlig og bevæpnet politi.

– Høytider og merkedager kan være aktuelle terrormål for ekstremister fordi det på slike dager samles et stort antall mennesker på ulike arrangement. I denne trusselvurderingen trekker vi fram blant annet kirker og kristne forsamlingssteder som aktualiserte mål, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST til NTB.

Kirkerådet: Glad for at PST følger med

Direktør Ingrid Vad Nilsen i Kirkerådet sier til NTB at hun er trygg på PSTs vurdering.

Hun viser til en lignende situasjon i den forrige nyttårshelgen, da det på bakgrunn av en oppdatert trusselvurdering ble besluttet nasjonal bevæpning av politiet.

– Vi har jevnlig kontakt med PST og er glad for at de følger med slik at vi kan informere kirkene som planlegger arrangementer i påsken, sier Nilsen.

Hun legger til at Kirkerådet vil sende ut et informasjonsskriv til kirkene senere mandag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS