Statsadvokat Geir Evanger og plakat
Statsadvokat Geir Evanger blir beskyldt for å være siktet i en narkotikasak, på den falske etterlyst-plakaten.

Statsadvokat innklager plakat-henleggelse. – Jeg mener hensikten med plakatene var å trakassere

Statsadvokaten besluttet i mars å henlegge saken om de fiktive etterlyst-plakatene som var hengt opp i Oslo sentrum. Nå blir henleggelsen innklaget til Riksadvokaten.

Publisert

Straffesaken mot tidligere advokat Bengt Waldow skulle startet i Oslo tingrett i januar. Waldow sto tiltalt for å ha hengt opp etterlyst-plakater med bilde av blant andre statsadvokat Geir Evanger. Bakgrunnen er at Evanger er nestleder i organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Saken ble avvist av Oslo tingrett, som mente at statsadvokaten som hadde tatt ut tiltalen, var inhabil fordi vedkommende hadde vært medlem i foreningen. I mars ble saken henlagt etter ytterligere etterforskning.

Etterlyst-plakater
Det er disse to plakatene som er stridens kjerne.

Nå opplyser Geir Evanger til Rett24 at han har påklaget avgjørelsen til Riksadvokaten.

– Skulle trakassere

– Jeg er uenig i statsadvokatens bevisbedømmelse. I tillegg har jeg kommentert lovanvendelsen og forholdet til Den europeiske menneskerettskonvensjon, sier Evanger.

Evanger etterlyser en vekting av ytringsfriheten opp mot beskyttelsen av privatlivets fred.

– Ut fra bevisene i saken mener jeg det er ganske klart at hensikten med plakatene var å trakassere. Når man vurderer ytringsfriheten, må man skille mellom trakassering og pressevirksomhet eller kunstnerisk virksomhet. Dette kommenterer jeg i klagen, sier Evanger.

Powered by Labrador CMS