Fredrik Flo fikk låne kapteinsbindet i cupkampen mot Raufoss. I en jevn kamp holdt det ikke helt for underdogene fra Torshov. Resultat Skeid- Raufoss 1-2

Da Skeid skulle videre i cupen ble det litt for tøft å ta seg forbi staute Raufoss-stoppere

Skeid og Raufoss leverer alltid tette og jevnspilte kamper. 2. runde i cupen i år var intet unntak. Men spillet varmet ikke i den sure nordavinden, og oslolaget tok seg ikke videre. Sparte Skeid sin beste spiller for lenge?

Skeid og Raufoss har møtt hverandre hele sju ganger fra 2019, og alle kampene har endt uavgjort eller med ettmålseier.

En jevn kamp ble det også denne gangen, selv om Raufoss i år spiller en divisjon høyere opp enn Skeid.

Tamme foran Raufoss-målet

Skeid-trener Vilde Rislaa valgte å spare flere av sine mest rutinerte spillere fra start. Likevel hang Skeid bra med i banespillet.

Men foran Raufoss-målet virket Skeid tamme, og det vanligvis gode balltempoet manglet.

Kampens første store sjanse er det Raufoss som får. Sander Nordbø skyter i tverrliggeren, ballen spretter ned i feltet. Avklaringen fra skeidforsvaret havner til slutt hos Ryan Lee Nelson, som setter ballen i mål. Lagene går til pause med 1-0 til bortelaget.

Mads Aaserud har hatt flere lange skadeavbrudd, men nå synes karrieren å være på rett vei. Den gode kampen mot Raufoss kan gi ham mer spilletid i kampene framover

I andre omgang går Raufoss rett i angrep, og spiller seg til en corner. Allerede før reservene har fått satt seg på reservebenken ligger en ny ball i målet til skeidkeeper Marcus Andersen.

Skeid vinner duellen foran mål etter corneren, men nok en gang er avklaringen for dårlig, og ballen går rett i beina til Andreas Østerud. Raufoss-spilleren kan enkelt sette ballen i mål.

Kjempet for utligning

Derfra og ut kampen er det Skeid som har ballen mest. Trener Rislaa setter inn på kvartetten, Bendik Rise, Per-Magnus Steiring, Thor Lange og Ulrich Østigård Ness for å snu kampbilde, og for å få mer muskler på banen.

Byttene gir Skeid et sterkere grep om midtbanen, men laget klarer ikke umiddelbart å spille seg til store sjanser i medvinden.

I det 83. minutt kommer den sjansen Skeid har ventet på, unggutten Daniel Lunde avanserer på Skeids høyre side, og får lagt inn.

Der blir Ulrich Østigård Ness lagt i bakken, og dagens gode dommer, Herman Holte blåser for straffespark. Straffesparket setter Steiring i mål.

Skeid eier ballen de siste ti minuttene, men klarer ikke å komme til den store forløsende sjansen som kunne gitt skåring og ekstraomganger. Etter kampen haster trener Rislaa rett i garderoben.

Per-Magnus Steiring kom inn etter 60 minutter. Han satte inn straffesparket som gav Skeid forhåpninger om seier.

– Jeg synes vi var godt med hele veien, men vi slipper inn teite mål. Vi visste at Raufoss liker å legge inn foran mål. Vi har trent på det. Likevel er det to dårlige avklaringer som feller oss i dag, sier Mads Aaserud (20).

Staut Raufoss-forsvar

– Når vi har ballen blir tempoet for dårlig, i deler av kampen. Ellers synes jeg vi er fullt på høyde med motstanderen, sier 20-åringen.

Aaserud slet med et tretthetsbrudd i ryggen under oppkjøringen til sesongen, og dette var han første hele kamp denne sesongen.

–  Jeg spiller i en sekserposisjon, altså på en dyp midtbane. Alle plasser på midtbanen passer meg godt. Nå håper jeg å få mer spilletid på A-laget framover, sier Aaserud.

Aaserud var sammen med midtstopper Fredrik Flo Skeids beste i denne kampen, mens spillerne framover på banen sleit med å gjøre stort inntrykk på Raufoss staute forsvar.

Kampfakta: Skeid – Raufoss 1-2 (0-1). Nordre Åsen, NM 2. runde. 25.min 0-1 Nelson. 46.min 0-2 Østerud. 83.min 1-2 Steiring Gule kort: Skeid: Kalabatama, Steiring og Naustdal. Raufoss: Nelson

Skeids lag: Andersen- Ghaedamini, Flo, Fjellestad, Stensrud- Aaserud, Naustdal, Diallo Touré, Lindbäck- Tjøstjeim, Kalabatama

Innbyttere: Steiring ( for Fjellestad) Lange (for Stensrud) Rise (for Lindbäck) Ness (for Kalabatama) og Lunde ( for Tjøstheim)