Øystein Aurlien og Guldbergs Akademiske kor, opptrer under Oslo Synger i fjor
Øystein Aurlien og Guldbergs Akademiske kor opptrer under Oslo Synger i fjor

– Drømmen var at hele Oslo skulle ta del i drømmen om å synge

Jeg kan vel ikke legge skjul på at jeg har blitt ekstremt glad i denne byen. Men å skulle lage festforestilling i Oslo Konserthus på Oslodagen var ikke helt det jeg trodde jeg skulle gjøre. Nå skjer det om to uker.

Publisert

Onsdag 15. mai presenterer Sangselskabet Guldbergs Akademiske Kor "Oslo Synger", en festforestilling der Oslo hylles gjennom sine mange fantastiske sanger. Som prosjektleder for konserten føler jeg selvsagt et stort ansvar for at dette blir en suksess.

Tross alt har jeg fått 60 andre mannssangere, et styre og en dirigent i Guldbergs til å engasjere seg i tidenes største produksjon hittil, i korets 108 år gamle historie.

Jeg føler på et ansvar for at de etterpå skal sitte igjen med en opplevelse av at dette var gøy. Pluss at koret ikke går med et tap!

En spore til noe mer

På Oslodagen 15. mai 2023 testet vi "Oslo Synger" for første gang, gjennom en svært vellykket konsert på Sentralen. Konserten ble utsolgt på fire dager. Da vi oppsummerte sa alle at i jubileumsåret 2024 må vi til Oslo Konserthus. Som sagt, så gjort. Og om 14 dager skjer det.

Å skulle gjennomføre en festforestilling i Oslos storstue, Oslo Konserthus, forplikter. Så vi gikk i gang med å planlegge, allerede før sommeren i fjor. Vi søkte tilskudd fra Oslo kommune, og fikk gode tilbakemeldinger.

Det Norske Jentekor, under Oslo Synger
Det Norske Jentekor, under Oslo Synger i fjor.

Drømmen var at "Oslo Synger" skulle være en spore til noe mer. Kanskje vi kunne få til et felles krafttak, der hele Oslo skulle begynne å ta del i drømmen om å synge. Og selvsagt synge oslosanger!

Fantastisk program

Vi fikk et mindre tilskudd fra Oslo kommune enn vi søkte om, men er svært takknemlige for de 150 000 vi fikk. Vi er også veldig takknemlige for støtten fra både GAST og fra OBOS.

Så er det det kunstneriske, da. Med Guldbergs dirigent Sigurd Engesnes helt med, og med styrets fulle backing, gikk vi i gang med å planlegge.

Og vi har fått alle fire korene fra Det Norske Jentekor, Linnea Dale, Jonas Alaska, Ehi, Henriette Steenstrup, Vålerenga Mannskor, Oslotalen til Erling Fossen, og et fantastisk band til å backe oss.

Vålerenga mannskor, julekonsert i 2023.
Også Vålerenga mannskor opptrer under Oslo synger i år. Her fra korets julekonsert i Vålerenga kirke i 2023. Da sto en annen Nilsen på programmet, nemlig Rudolf Nilsen.

Vi har et fantastisk program. Det blir solosang, korsang og allsang. Det blir en hyllest til Lillebjørn.

Jeg er ikke i tvil om at dette blir en stor kveld. Og forhåpentligvis verdig Oslodagen i jubileumsåret 2024.

Jeg gleder meg

Så har Oslo kommune senere kommet til at de selv vil markere Oslodagen skikkelig. Det er flott. Debattant og urbanist Erling Fossen og jeg har lenge etterlyst dette, blant annet i en kronikk i Aftenposten i fjor sommer.

Nå skjer det, der det er avsatt tre millioner kroner til en folkefest på Christiania Torv. Det er flott. Likevel håper jeg jo at så mange som mulig kommer til Konserthuset. Det er der Oslotalen holdes. Jeg gleder meg.

Erling Fossen holder Oslotalen under Oslo Synger i 2023.
Erling Fossen holder Oslotalen under Oslo Synger i 2023.

Etterpå inviterer vi hele Oslo til nachspiel på Grand Café. Der feirer vi Oslodagen videre, utover Oslo-kvelden og inn i Oslo-natta.

Om du ikke allerede har sikret deg billett til Oslo Synger håper jeg virkelig du gjør det. Det blir en strålende forestilling, og hvis du bidrar til å fylle hvert eneste sete med glad Oslo-stemning, kommer det til å bli gull for alle. Tusen takk!

Hilsen en smørblid Osloentusiast.

Dette innlegget er tidligere publisert på skribentens side. 

PS: Redaktøren i VårtOslo er med i Vålerenga mannskor, som skal opptre under Oslo Synger.

Powered by Labrador CMS