— Det har vært et bilde over en tid hvor vi ser at det er konfliktlinjer i kriminelle miljøer, sier politimester Beate Gangås om de mange skytingene i Oslo i høst.

Politimester Beate Gangås varsler innsats mot kriminelle etter åtte skytinger i Oslo de siste månedene

— Vi vet at det vil være muligheter for hevnaksjoner, sier Oslos politimester Beate Gangås etter åtte skytinger på litt over to måneder. En av skytingene endte med drap og nå vil Gangås ha økt innsats mot kriminelle miljøer.

Publisert

Siden slutten av august er åtte unge menn skutt i Oslo. Alle er skutt ute i det offentlige rom. En av skytingene endte med at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble drept.

— Det har vært et bilde over en tid hvor vi ser at det er konfliktlinjer i kriminelle miljøer. Det er det man nå ser i det offentlige rom, og som ender opp med skytinger, sier politimester Beate Gangås til TV2.

— Opptatt av å sette inn betydelige tiltak

Politimesteren bekrefter at konfliktnivået blant de kriminelle miljøene i hovedstaden har eskalert.

Hun forstår samtidig at folk i Oslo er bekymret for at de skal havne i en skyteepisode. Samtidig sier Gangås at det ikke skal bli slik at situasjonen kommer ut av kontroll.

— Derfor er vi så opptatt av å sette inn betydelige tiltak nå når vi ser at dette har eskalert, sier hun til kanalen.

De siste årene har politiet i Oslo slått hardere ned på bæring av våpen på offentlig sted. Terskelen for hva som karakteriseres som drapsforsøk og ikke grov vold eller kroppsskade, er også senket.

— Vi har jo laget våre egne direktiver som gjør at vi ser veldig strengt på bæring av våpen på offentlig sted og ber om varetektsfengsling og strenge straffer. Så får vi vurdere om dette er noe vi trenger å ta opp med politikerne våre, sier Gangås.

Powered by Labrador CMS