Konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø, under en presentasjon de 87 nye trikkene som skal kjøpes inn i Oslo fra 2020 til 2024.

Sporveissjefen blir ny styreleder i Bane Nor

Cato Hellesjø er utnevnt til ny styreleder i Bane Nor. 64-åringen har siden 2009 ledet omstillingen i Sporveien AS, med ansvar for en rekke større prosjekter for trikk og T-bane i Oslo og Viken.

Publisert

— Når Cato Hellesjø nå overtar styreledervervet, får Bane Nor en styreleder med lang erfaring fra tilsvarende virksomhet, som kan vise til gode resultater med effektivisering og omstilling, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding tirsdag.

Cato Hellesjø (64) er utdannet siviløkonom fra BI. Han har siden 2009 vært konsernsjef i Sporveien AS, med overordnet ansvar for driften av t-bane, trikk og bussinfrastruktur, i tillegg til utbygging av store infrastrukturprosjekter for t-bane og trikk i Oslo og Viken. Hellesjø overtar stafettpinnen etter Siri Hatlen.

— Opptatt av kostnadseffektivt Bane Nor

— Som styreleder har Siri Hatlen lagt ned en betydelig arbeidsinnsats og gitt verdifulle bidrag, både i etableringsfasen av Bane Nor og i utviklingen av virksomheten fra etat til foretak, sier samferdselsministeren.

Å gjøre togtransport mer attraktivt for både passasjerer og vareeiere er en prioritert oppgave for regjeringen.

— Regjeringen satser stort på jernbanen, og bevilger årlig betydelige beløp over statsbudsjettet til Bane Nors virksomhet. Jeg er opptatt av at Bane Nor bruker bevilgningene fra staten på en kostnadseffektiv måte og leverer tjenester av høy kvalitet som kommer brukerne av jernbanen til gode, sier Hareide.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS