Oslo 20230625. Mye blomster i forbindelse med 25 juni markeringen av terrorangrepet mot Pridearrangementet i 2022.
25. juni var det ett år siden to ble drept og mange ble såret i Oslo sentrum. Rettspsykiatere er delt om terrortiltalte Zaniar Matapours tilregnelighet.

Uenighet om Matapours tilregnelighet

Sakkyndige rettspsykiatere er delt om terrortiltalte Zaniar Matapours tilregnelighet. Påtalemyndigheten sier de ikke har tatt stilling til spørsmålet ennå.

Publisert

– Vi tar endelig stilling til vår vurdering om tilregnelighet etter bevisførselen i retten, sier statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås.

Da vil det også komme en konkret straffepåstand. For nå tar påtalemyndigheten forbehold om forvaring om Matapour vurderes tilregnelig.

– Vår vurdering er at en tidsbegrenset straff, altså en vanlig fengselsstraff, ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet, sier Gravås.

Dersom Matapour vurderes utilregnelig, tar påtalemyndigheten forbehold om å legge ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Matapour er tiltalt for en grov terrorhandling etter å ha skutt og drept to personer i Oslo sentrum 25. juni i fjor. Ni personer ble truffet av skudd, og ytterligere 25 personer ble lettere skadd i kaoset som fulgte.

Powered by Labrador CMS