Tjuvholmen Allé 11 er hovedkontor for Handelsbanken i Norge.
Tjuvholmen Allé 11 er hovedkontor for Handelsbanken i Norge.

Kjøper Tjuvholmen-bygg til 844 millioner kroner

KLP Eiendom har inngått avtale med Aspelin Ramm Eiendom om kjøp av Tjuvholmen allé 11. Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er 844 millioner kroner.

Publisert

Tjuvholmen Allé 11 er hovedkontor for Handelsbanken i Norge. 

Bygget, tegnet av Schmidt Hammer Lassen Arkitekter, er blant de mest synlige og særpregede byggene på Tjuvholmen, som ble utviklet av Aspelin Ramm og Selvaag fram til 2015.

Tjuvholmen Allé 11 sto ferdig i 2010 og ble oppgradert i 2021. Nå selger Aspelin Ramm bygget videre til KLP Eiendom, til 844 millioner kroner. 

– Et unikt bygg

– Dette er et unikt bygg vi har eid over lang tid, så derfor er vi veldig glade for at det er så solid og ansvarlig eiendomsutvikler som KLP, som tar over stafettpinnen. Verdiene vi har skapt er langsiktige kvaliteter for byen og leietakerne, også med nye eiere, sier Ida Aall Gram, administrerende direktør i Aspelin Ramm Eiendom. 

– I tråd med vår strategi sikrer vi med dette salget nytt tilfang av utviklingsprosjekter. Det er her vi over tid skaper størst verdi, gjennom den allsidige og kompetente organisasjonen vår.

– Sikrer oss et bra bygg

KLP er også godt fornøyd med transaksjonen og tar etter planen over 29. februar 2024.

– Dette er en flott eiendom som blir et godt tilskudd til vår portefølje. Med dette kjøpet sikrer vi oss et bra bygg i Oslo sentrum og styrker oss i et attraktivt område, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.



Powered by Labrador CMS