Aron Dønnum ble den store helten for Vålerenga onsdag.

Dønnum-magi sendte Vålerenga videre mot 3.-divisjonslag: – Omtrent vanskeligere enn i Eliteserien

3.-divisjonslaget Brumunddal overrasket Vålerenga i 2. runde av fotball-NM, men to mål fra Aron Dønnum på overtid sikret 4-3-seier og avansement.

Aron Dønnum utlignet først ett minutt på overtid, før han kun sekunder senere driblet seg fri i feltet og plasserte ballen i lengste hjørne. Vålerenga hadde ikke ledet det målrike oppgjøret tidligere. Dønnum ble byttet inn etter 72 minutter.

– Det føles bra. Slike kamper er alltid vanskelige, omtrent vanskeligere enn i Eliteserien. Jeg skjønner at supporterne blir utålmodige, det blir vi på benken òg. Det blir ofte slik at man får et sent mål, og så vinner man, sa Dønnum til NRK.

Det så lenge tungt ut for de blåkledde. Etter 84 minutter steg Mikkel Frankmo til værs og stusset ballen videre i mål på innlegg fra Preben Finstad. Det ga 3-2-ledelse for Brumunddal.

– Ekstra kjipt

Like før hadde Vålerenga utlignet ved Leonard Zuta. Deretter sikret innbytter Dønnum seier for VIF.

– Veldig skuffet. Jeg er veldig stolt av gutta, og så holdt det ikke helt inn, dessverre. Sånn er det. Det var utrolig nær, og litt ekstra kjipt når det er så nær, sa Brumunddal-trener Vemund Brekke Skard.

Måtte slite

VIF slet lenge mot et kompakt og solid forsvar. Finstad sendte hjemmelaget i ledelsen etter 38 minutter, før Eivind Strand Osmo doblet på tampen av 1. omgang.

Vålerenga fikk en god start etter hvilen da Henrik Udahl reduserte etter kun ett minutts spill. 25-åringen kom til flere store sjanser etter hvert i omgangen, men verken han eller de blåkledde lagkameratene greide å få ballen i mål før etter 75 minutter.

Da utlignet Zuta og deretter avgjorde Dønnum på overtid.

Seieren er Vålerengas første siden de slo Kolbu 5-1 i NMs første runde 19. mai. De står med seks kamper uten seier i Eliteserien.